Urheilu Tammela

Louna-Roga kolmatta kertaa Liesjärven metsissä

Ari Ilola ja Jouko Peipinen ovat tänäkin vuonna järjestämässä Louna-Rogaa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Ari Ilola ja Jouko Peipinen ovat tänäkin vuonna järjestämässä Louna-Rogaa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Lounais-Hämeen Rasti järjestää ensi viikon lauantaina kolmatta kertaa Louna-Roga -suunnistustapahtuman Liesjärven liepeillä.

Rogaining on joukkuesuunnistusta, jossa joukkueen koko on yleensä 2-5 henkeä. Louna-Rogassa metsään voi poikkeuksellisesti lähteä yksinkin.

Rogainingissa joukkue suunnittelee etukäteen mitkä rastit he etsivät ja missä järjestyksessä. Rastit saa kiertää vapaavalintaisessa järjestyksessä. Tavoitteena on kerätä määräajassa mahdollisimman monta pistettä eri pistemääriä tuottavilta rasteilta.

Louna-Rogassa on kaksi sarjaa, kolmen ja kuuden tunnin sarjat, joissa joukkueen on määrä selviytyä maaliin tuossa ajassa.

– Vähäisen tai olemattomankin suunnistustaidon omaava voi innostua lähtemään rastien hakuun, kun mukaan voi ottaa muitakin, toteaa järjestelyissä mukana oleva Ari Ilola.

Viime vuonna rasteja etsi Liesjärven metsistä noin 250 suunnistajaa. Ilola arvioi osanottajamäärän nousevan tänäkin vuonna noihin lukemiin ja ehkä lähemmäs kolmea sataa.

Kisakeskuksena toimii tänäkin vuonna entinen metsäkoulu, nykyinen eräkeskus Metsäkouluntiellä.

Louna-Rogan ilmoittautuminen päättyy tämän viikon sunnuntaina. Lisätietoja löytyy Lounais-Hämeen Rastin nettisivuilta. FL

Asiasanat

Uusimmat

Näkoislehti

5.7.2020

Fingerpori

comic