Urheilu Tammela

Louna-Rogaining kutsuu suunnistajia ja retkeilijöitä jälleen Liesjärven maisemiin

Pistesuunnistuskisa tarjoaa osallistujille taas uutta maastoa.
Ratamestari Ari Ilola on helpottanut urakkaansa liikkumalla maastossa pyörällä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Ratamestari Ari Ilola on helpottanut urakkaansa liikkumalla maastossa pyörällä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Paikkansa vakiinnuttanut pistesuunnistuskisa ja kuntoilutapahtuma Louna-Rogaining pystytään järjestämään tänäkin syksynä. Tapahtuma suunnistetaan vajaan kahden viikon päästä lauantaina 3. lokakuuta Liesjärvellä Tammelassa.

Järjestävä seura Lounais-Hämeen Rasti odottaa paikalle noin 200:aa roganingin ystävää.

– Olemme Louna-Rogan markkinoinnissa tavallista myöhemmin liikkeellä, koska koronan takia meni pitkään, että päätimme yleensä tapahtuman järjestää. Emme odota mitään yleisöryntäystä, mutta olisimme tyytyväisiä, jos se normaali 200 osallistujaa tulisi, kertoo Louna-Rogainingin ratamestari Ari Ilola Lounais-Hämeen Rastista.

Louna-Rogaining järjestetään tuttuun tyyliin Liesjärven kansallispuistossa ja sen lähiympäristössä. Kaikki ei ole suinkaan tuttua maastoa, vaan mukaan on otettu jälleen runsaasti uusia alueita.

Maasto on erittäin vaihtelevaa.

– Matkan varrelta löytyy ihan kaikkea. On helppokulkuista, hienoa sammalaleista vanhaa metsää, on polkuja, metsäautoteitä ja soita, joissa on helppo edetä ja sitten soita, joissa on pitkää varvikkoa ja jotka upottavat. On peitteistä ja mukavampaa maastoa, Ilola luettelee.

Kisa sopii kaikenikäisille ja melkeinpä kaikenkuntoisille. Osa menee maastossa tukka putkella, osa ottaa tapahtuman retkeilyn kannalta ja poimii matkan varrella vaikka muutaman pussillisen sieniä.

– Puolet osallistujista yrittää kerätä mahdollisimman paljon pisteitä, toinen puoli lähtee viettämään metsään mukavaa retkeilypäivää.

Kilpailukeskuksena toimii totutusti Eräkeskus Metsäkouluntie Tammelassa. Eräkeskus mahdollistaa toimivat ja sopivat puitteet tapahtuman järjestämiselle.

– Eräkeskus on tähän tarkoitukseen ihan ehdoton paikka, olemme täällä jo valmiiksi metsän keskellä, Ilola sanoo.

– Kaikille löytyy pysäköintitilaa ja lisäksi koululla on väljät puitteet suunnitella reitit kisaa varten. Täällä on myös mahdollisuus ruokailuun ja kahviokin on avoinna, Ilola jatkaa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic