Urheilu Forssa

Luulemalla ei voita – pöytään pitää pistää parasta

FPS ryhdistäytyi kolmanteen erään ja kellisti Intiaanit.
Miku Ronkainen löysi muun joukkueen tapaan tehonsa päätöserässä Indiansia vastaan. Kuva: Lassi Puhtimäki
Miku Ronkainen löysi muun joukkueen tapaan tehonsa päätöserässä Indiansia vastaan. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kelpo kolmas erä pelasti FPS:n illan Suomi-sarjan keskiviikkokierroksella HC Indiansia vastaan. Kaksi erää Palloseuran ajatus näytti olevan aivan jossain muualla kuin kaarinalaisten kaatamisessa, mutta onneksi Asko Rantanen sai joukkonsa rivit suoriksi päätöserään.

FPS vei voiton 5–2 (1–0, 1–2, 3–0) -lukemin, mutta helpolla pinnat eivät tulleet.

– Aika heikkoa suorittamista meiltä. Onneksi saatiin erätauolla heräteltyä porukkaa ja viimeiseen erään paketti kasaan, FPS-luotsi Rantanen tuumi.

Kun vastakkain on sarjakakkonen ja sarjan kolmastoista, luulisi joukkueiden pelissä olevan hitusen eroa. Eilinen kuitenkin näytti, ettei helppoja pelejä olekaan. Ei ainakaan, jos asennoituminen ei ole täydet sata prosenttia.

– Ei näitä pelejä luulemalla voiteta. On pistettävä parasta pöytään, Rantanen muistutti.

Avauserä mentiin FPS:n tahdissa, mutta tehot olivat vähissä. Ainoa maali nähtiin kolmen minuutin pelin jälkeen, kun Palloseura pääsi ylivoimahyökkäyksen ja Leevi Kanniston syöttöyritys kimposi Indians-pakin kautta maalin.

FPS:llä oli tämänkin jälkeen useita hyviä tekopaikkoja, esimerkiksi Jukka-Pekka Kurteliuksella ja Joni Leppikoskella, mutta Santtu Toivomäki Indians-maalilla kesti.

Toinen erä oli Palloseuralta luvattoman kehno. Omissa kolisi heti avausminuutilla, kun joukkue puolusti lepsusti ja Jesse Leppikoski pääsi vapaasti niittaamaan tasoituksen takakulmaan.

FPS kuittasi maalin seuraavasta hyökkäyksestä Aleksi Karlssonin vietyä kotijoukkueen taas johtoon, mutta siihen ilonaiheet erässä jäivätkin. Joukkue sai pelata runsaasti ylivoimaa, muun muassa 1,5 minuuttia viidellä kolmea vastaan, mutta pelaaminen oli tehotonta ja jopa haluttoman näköistä. Kruunu löysäilylle oli kun Mikke Laurila päästettiin alivoimalla läpi tasoittamaan peli 2–2:een.

Kolmannessa erässä kotijoukkueen peliin tuli ripaus tolkkua ja se riitti. Kristian Tikka iski riparista 3–2-lukemat ja Miku Ronkainen maalin kulmalta 4–2. Päätösnumerot 5–2:een latoi tyhjiin Peteris Pujats Indiansin yrittäessä kavennusta ilman maalivahtia.

– Tärkeät kolme pistettä, mutta ei tämä tekeminen riitä perjantain ja sunnuntain peleissä. Toivottavasti tämä herätti joukkueen, Rantanen evästi joukkuetta viikonvaihteen Suomi-sarjakamppailuihin. FL

Uusimmat

Näkoislehti

24.9.2020

Fingerpori

comic