Urheilu Forssa

Maaradan MM-osakilpailu Pilvenmäellä peruuntui

Forssan Moottoriseura arvioi SM-kisan järjestämistä syksyllä.
Maaradan MM-sarjaa ajettiin Pilvenmäellä viimeksi vuonna 2016. Kuva: Seppo Pessinen
Maaradan MM-sarjaa ajettiin Pilvenmäellä viimeksi vuonna 2016. Kuva: Seppo Pessinen

Pitkään venytettyyn päätökseen tuli lopulta ratkaisu, kun Forssan Moottoriseura päätti perua elokuun kahdeksannelle päivälle ajoitetun moottoripyörien maaradan MM-osakilpailun Pilvenmäellä.

Suomen Moottoriliitto ja kisat Suomeen myöntänyt kansainvälinen moottoriliitto FIM antoivat kesäkuussa FMS:lle jatkoaikaa heinäkuun puoliväliin asti pohtia kisojen järjestämistä. Ratkaisu syntyi kuitenkin aiemmin.

– Epävarmuustekijöitä on edelleen liikaa eivätkä ne välttämättä selviä lähiaikoina. Epävarmuus katsojien määrästä ja matkustussäännöistä sekä viime kädessä raha saivat tekemään perumispäätöksen, kertoo FMS:n puheenjohtaja Harri Heikkilä.

Forssassa on ajettu maaradan MM-tapahtumia kuusi kertaa vuosina 2010-16. Ensin vuorossa oli haastajasarjan karsintakisa, sitten kolme MM-osakilpailua, 2014 MM-joukkuefinaali ja viimeksi 2016 taas henkilökohtainen MM-osakilpailu. Kaikki kuusi MM-kisaa tuottivat FMS:lle taloudellista tappiota, kun kannattavuusrajaksi laskettua noin 1600 hengen katsojamäärää ei saavutettu.

Tämän vuoden MM-osakilpailussa FMS oli ulkoistanut taloudellisen vastuun kolmen entisen maaratakuskin tiimille niin, että FMS:lle jäivät vain käytännön järjestelyt radalla.

– Maksumiehet päättivät lopulta, että riski on liian iso. Kilpailun kustannukset ovat yli 30 000 euroa eli tuloja olisi pitänyt kertyä vähintään saman verran, Heikkilä selvittää.

Normaalioloissa kansainvälinen moottoriliitto sakottaisi kilpailun järjestäjiä perumisesta, mutta koronan aiheuttamissa poikkeusoloissa liitto on luopunut käytännöstä.

Sakotettavaa riittäisi, sillä lähes kaikki maaradan ja myös muiden moottoripyöräsarjojen kisat on tältä kesältä peruttu.

Maaradan MM-sarjan kalenterissa killuu kuudesta osakilpailusta enää kaksi viimeistä, jotka on ajoitettu syyskuulle Ranskaan ja Puolaan.

FMS joutui jo toukokuun alusta perumaan Pilvenmäelle suunnitellun maaradan SM-kisan. Heikkilän mukaan seura selvittää SM-kisan järjestämistä syksyllä.

– Elokuussa SM-kisaa ei ainakaan järjestetä, mutta tutkimme mahdollisuutta ajaa se esimerkiksi syyskuussa. Pitää myös selvittää löytyykö SM-kisaan tarpeeksi kuskeja. FL

Uusimmat

Näkoislehti

8.7.2020

Fingerpori

comic