Urheilu

Marko Anttila nautiskeli hetken Leijonien jääharjoituksesta, mutta sitten todellisuus iski päin kasvoja

Kultakapteeni ei pelaa vielä torstain olympia-avauksessa. Maalivahti Juho Olkinuora on myös vapautumassa.
Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen runkohyökkääjä Marko Anttila pääsi Pekingin olympialaisissa vihdoin jääharjoittelun makuun, kun tiistaina eristyksestä vapautunut pelaaja liittyi Leijonien harjoitusvahvuuteen keskiviikkona. Lehtikuva/Jussi Nukari

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen runkohyökkääjä Marko Anttila pääsi Pekingin olympialaisissa vihdoin jääharjoittelun makuun, kun tiistaina eristyksestä vapautunut pelaaja liittyi Leijonien harjoitusvahvuuteen keskiviikkona.

Anttila viihtyi kaukalossa niin kauan, että harjoitusvuoroaan odottaneet kiinalaispelaajat saapuivat jo kaukalon läheisyyteen odottamaan vuoroaan. Kaukalosta poistumisen jälkeen hyökkääjää odotti televisiotoimittajien rivi, mutta perinpohjaisen vastailun jälkeen 36-vuotiaalla Anttilalla riitti aikaa myös kirjoittaville toimittajille.

Miltä jäälle pääseminen maistui?

–  Ihan hyvältä, kiitos, kevään 2019 MM-kultakapteeni vastasi STT:n avauskysymykseen.

Asteikolla neljästä kymmeneen, kuinka kova kokemus eristys oli koko elämän mittakaavassa?

–  Vaikea sille mitään numeroa on antaa, mutta epämukava asia se oli sen suhteen, että kova halu oli päästä tänne, pelata ja urheilla täällä.

Onneksi se on vielä mahdollista ja tästä lähdetään rakentamaan.

Harjoituksien aikana joukkueenjohtaja Mika Kortelainen kertoi, että toinen eristyksessä ollut pelaaja maalivahti Juho Olkinuora on myös vapautumassa. Anttilan ja Olkinuoran Pekingissä saamien positiivisten koronavirustestitulosten takana olivat vanhat tartunnat, jotka näkyivät vielä PCR-testeissä.

Hetki ennen Anttilan saapumista päävalmentaja Jukka Jalonen vahvisti, ettei Anttila pelaa vielä torstaina avausottelussa Slovakiaa vastaan.

Olkinuoran vapautumisesta huolimatta varamies Janne Juvonen ollaan silti edelleen lennättämässä Pekingiin keskiviikon ja torstain välisenä yönä Suomen aikaa.

”Kestän jopa happoja”

Anttila pystyi harjoittelemaan viitisen päivää kestäneen eristyksen aikana. Hän teki huoneessa esimerkiksi kyykkyjä ja punnerruksia ja sai lopulta käyttöönsä kuntopyörän. Silti jäällä oli vaikeaa, vaikka intoa riitti.

–  Olin ensimmäisen minuutin innoissani, kunnes tajusin, ettei tämä niin kovin helppoa olekaan. Tietenkin pitkä kausi on urheiltu, joten tuntuma löytyi nopeasti ja kymmenen minuutin jälkeen alkoi tuntua paremmalta. Sinänsä en ole huolissani.

Eristyksen alkuvaiheessa Anttilalle tarjoiltu ruoka ei täyttänyt yli kaksimetristä urheilijaa. Huonohko sapuska ja harjoittelu eivät ole hyvä yhdistelmä. Pääsikö paino putoamaan?

–  Aika vähän olen sitä tarkkaillut muutenkin, mutta ihan hyvä olo on fyysisesti. Jäällä tuntui, että kestän jopa happoja. Kuntopyörä oli siihen hyvä asia. Samoin kyykyt, niitä tuli jauhettua. Jalat ovat tärkeässä roolissa tässä lajissa. Keskivartalo on myös tärkeä. Harjoitteluun sai kulumaan aikaa, aamuisin kovan treenin tehnyt ja myöhemmin päivällä kevyemmin harjoitellut Anttila avasi ajanviettoaan.

Uusimmat

Fingerpori

comic