Urheilu Forssa

Matti Mertasesta kasvoi Suupparien puolustuksen luottomies

Parikymppinen Mertanen opiskelee Turussa ja tekee hyvää työtä FoSun takalinjoilla.
Puolustaja Matti Mertanen uskoo FoSun pysyvän lohkon kärkipaikalla runkosarjan loppuun saakka. Kuva: Lassi Puhtimäki
Puolustaja Matti Mertanen uskoo FoSun pysyvän lohkon kärkipaikalla runkosarjan loppuun saakka. Kuva: Lassi Puhtimäki

21-vuotias Matti Mertanen on parin viime kauden aikana vakiinnuttanut paikkansa Forssan Suupparien puolustuksen luottomiehenä. Taitava ja hyvin liikkuva pakki on erinomainen avaamaan peliä, eikä miehestä mennä ohi helpolla.

Mertaselta löytyy puolustajaksi myös hyvin tehoja. Hän on tällä kaudella 2. divisioonassa pelaamassaan 11 ottelussa koonnut pisteet 1+11=12.

– Ihan hyvin on mennyt, nyt kun jalkavaivatkin alkavat hellittää. Maaleja ei ole juuri tullut, mutta syöttöjä sitten enemmän. Hain täksi kaudeksi isoa roolia, ja sellaisen olen saanut. Täytyy olla tyytyväinen, Mertanen kertoo.

Mertaselta on jäänyt muutama länsirannikon lohkon peli tällä kaudella väliin kantapääongelmien takia.

– Jalat alkavat olla kunnossa ja mies täydessä iskussa. Pienen flunssan tuossa sain, mutta se on ihan normaalia, Mertanen sanoo.

Turusta Forssaan ja takaisin

Mertanen asuu nykyään Turussa, jossa hän opiskelee ammattikorkeassa ensimmäistä vuotta liiketaloutta. Mies viihtyy hyvin Turussa, opiskelutkin maistuvat, eikä ajaminen Turun keskustasta Forssaan ja takaisin ole ainakaan vielä käynyt turhan raskaaksi.

– Reissaamme seurakaveri Koppasen Joen kanssa Turusta Forssaan. Välimatka ei ole tuntunut liian pitkältä. Ja jos joskus ei ole pelien jälkeen viitsinyt ajella takaisin Turkuun, niin olen voinut olla Forssassa asuvien vanhempieni luona yötä, Mertanen kertoo.

Vahvaa kautta pelaava Mertanen uskoo hyvän vireen säilyvän myös loppukauden ajan. Hän toivoo itseltään tasaisen vahvoja otteita ja virheiden minimointia.

– Itseltäni odotan sitä, että pystyn vastaamaan saamaani vastuuseen ja pelaan omalla parhaalla tasollani. Ja tietysti täytyy välttää loukkaantumisia, että yleensä pystyy pelaamaan.

Vielä vähän paremmin

Lohkonsa kärkeen noussut FoSu on parantanut peliään kauden mittaan. Joukkue on voittanut kymmenestä viime pelistään yhdeksän ja pitää sarjan kärkipaikkaa 36 pisteellä. Kaksi peliä enemmän pelannut mynämäkeläinen SBS Wirmo on toisena 34 pisteellä ja salolainen IBK Meda kolmantena 27 pisteellä.

Neljä parasta joukkuetta etenee runkosarjan jälkeen pudotuspeleihin.

– Meidän tavoitteenamme on pitää lohkon kärkipaikka, että saamme hyvät asemat pudotuspeleihin.

Mertasen mukaan FoSulla on koossa hyvä joukkue, jolla on mahdollisuus mennä keväällä pitkälle. Jopa ihan sinne kuuluisaan päätyyn asti, eli nousta takaisin Divariin. FoSu on viimeksi pelannut maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla kaudella 2012–2013.

– Joukkueen peli on ollut hyvällä tasolla, mutta mikäli haluamme päästä tavoitteisiimme, pitää meidän pelata vielä kokonaisvaltaisesti paremmin kuin tähän asti. Meidän täytyy olla hyviä täydet 60-minuuttia ilman ailahteluja. Paikoista pitää tietysti iskeä maalit ja puolustaa tiiviisti joukkueena, Mertanen ohjeistaa. FL

Matti Mertanen opiskelee ja pelaa samalla vahvaa kautta FoSussa

21-vuotias, 179 senttiä, 75 kiloa.

Forssalaislähtöinen, asuu nykyään Turussa, jossa myös kirjoilla.

Puolustaja, laukoo vasemmalta.

Kasvattajaseura Forssan Suupparit.

Pelannut FoSussa muut kaudet paitsi 2017–2018, jolloin pelasi hämeenlinnalaisessa Steelersissä A-poikien SM-sarjaa.

Uran huippuhetki A-poikien SM-hopea Steelersissä keväältä 2018.

Tavoitteena päästä pelaamaan Divaria.

Opiskelee liiketaloutta ammattikorkeakoulussa Turussa.

Harrastaa kesäisin golfia ja tennistä.

Fingerpori

comic

Näkoislehti

3.4.2020

Uusimmat