Urheilu Riihimäki

Mestarivalmentaja Jukka Jalonen: "Tiesimme, että suomalaiset positiivisella tavalla sekoavat"

Granitin aukio täyttyi Jukka Jalosen kultajuhlissa.
Antti Pennanen ja Jukka Jalonen olivat juhlittuja sankareita Riihimäen keskiviikkoillassa. Kuva: Riku Hasari
Antti Pennanen ja Jukka Jalonen olivat juhlittuja sankareita Riihimäen keskiviikkoillassa. Kuva: Riku Hasari

Riihimäen Granitin aukiolla näki taas keskiviikkoiltana, että jääkiekko on suomalaisten sydämissä. Aukio täyttyi tuhansista ihmisistä, jotka tulivat juhlimaan kaupungin omaa miestä, maailmanmestarivalmentaja Jukka Jalosta, ja hänen apuvalmentajaansa Antti Pennasta.

– Onhan tämä aika hulinaa ollut, eikä vielä ole kerinnyt kunnolla hengähtää. Ehkä huominen on ensimmäinen sellainen päivä, että homma vähän rauhoittuu, Jalonen sanoi.

Jalonen oli tietysti kansanjuhlan keskipiste, jonka nimeä täpötäysi aukio huusi. Se hämmensi myös juhlakalua.

– Tuleehan siinä vähän epätodellinen fiilis. Onhan se hienoa, mutta omalla tavallaan olo on myös vaivaantunut, koska valmentaminenkin on joukkuelaji. Eihän tästä voi tykkäämättä olla, sillä tällainen pitää aina myös ansaita, kaksinkertainen maailmanmestari hymyili.

 

Leijonien kolmatta maailmanmestaruutta on juhlittu ympäri Suomea sunnuntai-illasta lähtien. Se todistaa jälleen kerran, että jääkiekkomaajoukkue on suomalaisille tärkeä ja varsinkin Slovakiassa pelannut ja altavastaajana monien silmissä kisoihin lähtenyt joukkue löysi tiensä kannattajien mieleen.

– Suomalaiset ovat menestyshullua kansaa. Kun pärjätään, suomalaiset ovat innoissaan. Myös se, millaisella asenteella, työmoraalilla, taistelutahdolla ja epäitsekkyydellä joukkue esiintyi, vetoaa suomalaisiin.

Valmentaja on seurannut ilolla joukkueen ja sen kannattajien ilonpitoa.

– Tiesimme, että suomalaiset positiivisella tavalla sekoavat mestaruudesta. Näimme sen kansanjuhlassa ja nyt täällä, että menestyminen urheilussa yhdistää kansaa. Leijonia arvostetaan ja on todella hienoa saada olla itse mukana, Jalonen kiitteli.

 

Jalonen jatkaa Leijonien peräsimessä ainakin ensi kauden ajan.

– Ensi kauden aikana pitää alkaa miettiä, jatkuuko pesti edelleen vai lähdenkö johonkin seuraan Suomessa tai ulkomailla. Kaikki on kuitenkin vielä ihan auki.

Päävalmentaja on ehtinyt juhlahumun keskellä myös muutaman prosessoimaan maailmanmestaruutta mielessään.

– Olihan se uskomaton tarina. Matkan varrella oli kovia, vaikeita ja haastavia hetkiä. Esimerkiksi puolivälierässä Ruotsia vastaan olimme pari minuuttia ennen loppua vielä häviöllä, otimme veskarin pois ja Ruotsi oli aika lähellä tehdä tyhjään maaliin kahden maalin johdon. Ehkä turnauksemme olisi ollut silloin ohi, mutta meillä kävi tuuri ja nousimme rinnalle ja ohi. Helppoa meillä ei missään vaiheessa ollut, sen voi sanoa, mutta lopussa kiitos seisoi, Jalonen muisteli.

Mestaruusjuhlien jälkeen on loman vuoro, eikä ensi kauden maajoukkuekuviot ole ihan heti mielessä.

– Aika lailla lomaillaan. Mökillä Puumalassa tulee varmasti oltua ja golfia tulee pelattua. Nyt otetaan ihan rennosti, sillä seitsemän ja puolen viikon aika kova runttaus on takana, Jalonen muistutti. FL

 

Uusimmat

Näkoislehti

27.9.2020

Fingerpori

comic