Urheilu Tampere

Mestiksen kovakuntoisin ei voi olla enää jumbona

FPS:n voittoputki venyi Tampereella kuuden pelin mittaiseksi.
Juhani Tamminen aloitti FPS:n maalinteon. Kuva: Tapio Tuomela
Juhani Tamminen aloitti FPS:n maalinteon. Kuva: Tapio Tuomela

FPS otti Mestiksessä torstaina jo kuudennen peräkkäisen voittonsa, kun se haki Tampereelta 4-2 (1-0, 2-1, 1-1) voiton Kooveesta.

FPS:n hurja voittokulku on nostanut forssalaiset Mestiksen ykköseksi pitkän sarjatauon jälkeisessä kuntopuntarissa.

Torstain voitolla FPS jätti vihdoin myös sarjataulukon jumbosijan, kun pistekeskiarvon mukaan lasketussa taulukossa se ohitti Kajaanin Hokin.

FPS ja Koovee kohtasivat nyt jo kuudennen kerran tällä kaudella. Viisi aiempaa peliä päättyivät tamperelaisten voittoihin, mutta nyt Kooveeta vietiin kotikaukalossa. Tappio oli Kooveelle jo neljäs peräkkäinen. Se on voittanut tauon jälkeisistä yhdeksästä pelistään vain kaksi.

Ylivoima toimi

Ensimmäisessä erässä peli aaltoili tasaisesti ja maaleitta, kunnes FPS sai ensimmäisen ylivoimatilanteensa. Siinä Juhani Tamminen sijoitti rauhallisesti kiekon Koovee-maalin vasemman pystytolpan tuntumaan verkon puolelle ja FPS meni johtoon.

Kooveekin sai erän aikana forssalaisjäähyistä kaksi ylivoimajaksoa, mutta forssalaiset kestivät ne.

FPS hyödynsi toisenkin ylivoimansa toisen erän alussa. Joonas Uimosen siniviivaveto putosi Koovee-vahti Kimmo Rautiaisen torjunnasta Karri Forsblomille ja FPS:n maalikunkku vippasi kauden maalinsa numero kymmenen.

Muutamaa minuuttia myöhemmin vierasjohto kasvoi jo 3-0:aan, kun Totte Moberg toimitti kulmassa joutilaana killuneen kiekon maalin eteen, josta Olli Maansaari pääsi sivaltamaan uransa ensimmäisen mestismaalin.

FPS:llä ei ollut toisen erän alkupuoliskolla mitään hätää, kun Petrus Lintoselle kertyi vain yksi torjunta.

Heti erän puolivälin jälkeen Lintonen ei torjunut, kun Tomi Iso-Mustajärvi pääsi sivaltamaan etunurkasta Kooveen avausmaalin 3-1:een.

Jäähysuma

Kolmannen erän ensiminuuteilla Koovee nousi maalin päähän, kun sen kolmas ylivoimapeli tuotti jo yhdeksän sekunnin jälkeen osuman Lauri Huhdanpään laukomana.

FPS:lle vihellettiin muutaman minuutin välein peräti viisi jäähyä, joista viimeisestä tuomittiin myös rankkari. Lintonen kuitenkin torjui sen.

Peli ratkesi viimeisen minuutin alkaessa, kun Forsblom lirutti kaukaa kiekon tyhjään Koovee-maaliin.

Forsblom keräsi komeat tehopisteet 2+1=3.

– Kovaa vääntöä oli eikä tämäkään voitto tullut helposti. Saimme toisessa erässä hyvän johdon, mutta kolmannessa jouduimme tappamaan ison määrän jäähyjä, kertasi FPS:n valmentaja Asko Rantanen.

– Joukkue näytti taas sitkeytensä. Ei tässä vielä ole mikään muuttunut, joten peli kerrallaan mennään eteenpäin.

Eteenpäin mennään jo perjantaina, kun FPS:n pelit jatkuvat kotiottelulla Kiekko-Vantaata vastaan. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic