Urheilu Forssa

Mestiksen pitkän ottelutauon aikana käynnistyi pelaajien joukkopako

Sarjasta on lähtenyt kymmeniä pelaajia etenkin ulkomaille.
FPS:n pistepörssin kärkipaikkaa Juhani Tammisen kanssa jakava Paavo Tyni on pelannut tammikuussa HPK:n liigajoukkueessa kakkos- ja kolmoskentän puolustajana. Kuva: Tapio Tuomela
FPS:n pistepörssin kärkipaikkaa Juhani Tammisen kanssa jakava Paavo Tyni on pelannut tammikuussa HPK:n liigajoukkueessa kakkos- ja kolmoskentän puolustajana. Kuva: Tapio Tuomela

Pian kaksi kuukautta ottelutauolla olleesta Mestiksestä on lähtenyt paussin aikana useita kymmeniä pelaajia pysyvästi tai toistaiseksi.

Muutama mestispelaaja on noussut Liigaan, mutta useampi nuori on siirtynyt U20 SM-sarjaan samalla, kun Mestiksen farmiseurojen liigalainat ovat palanneet seuraansa.

Mestiksestä on ulkomaille lähtenyt toistakymmentä pelaajaa. Kohteina ovat ainakin Itävalta, Tshekki, Slovakia, Slovenia ja Puola sekä lähempänä Norja ja Ruotsissa jopa maan kolmostaso. Näissä maissa ilmeisesti kiekkosarjat pyörivät, vaikka maiden koronatilanne on meitä huonompi.

Lähtijät joita on kaikkiaan pari joukkueellista ovat pääosin joukkueensa parhaimmistoa. Esimerkiksi kaikki pelaajansa lomauttanut RoKi menetti tehokärjestään viisi pelaajaa Ruotsiin ja Tshekkiin.

Kooveen taitava kanadalainen tehohyökkääjä Liam Finlay lähti Slovakiaan.

Muuttovirta ei ole rajoittunut vain pelaajiin, kun Joensuun Kiekko-Poikien päävalmentaja Joni Petrell vaihtoi lomautuksensa valmennuspestiin Alppiliigaan Italiaan.

FPS:stä lähti kuusi pelaajaa

FPS:stä on lähtenyt kuusi pelaajaa.

Syksyllä lainalle tullut puolustaja Christoffer Sedoff sai liigapestin SaiPasta.

HPK:n lainamiehet Santtu Hakanen sekä maalivahdit Daniel Lebedeff ja Tuomas Aalto palasivat HPK:hon. Hakanen on pelannut muutaman pelin Liigassa, jossa myös Lebedeff on päässyt torjumaan.

Aalto on jatkanut syksyn tavoin tammikuussa HPK:n nuorten SM-sarjajoukkueessa.

Kolmikon lisäksi FPS:n tehopuolustaja Paavo Tyni pääsi HPK:n liigamiehistöön, jossa hän on pelannut tähän mennessä kuusi liigapeliä.

Myös HPK:n A-nuorista Forssaan täksi kaudeksi palannut Miska Ronkainen on päässyt pelaamaan Liigassa viime viikkoina jonkin verran kolmessa ottelussa HPK:n nelosketjussa.

Tulopuolella FPS:llä on harjoituksin palannut puolustaja Joonas Sillanpää, joka ehti lokakuussa pelata vain kolme peliä ennen loukkaantumistaan.

Pelaajat palannevat Forssaan

FPS:n managerin Timo Willmanin mukaan Hämeenlinnaan lähteneet pelaajat eivät jää sinne, jos/kun Mestis jossain vaiheessa jatkuu.

– Pelaajat palautuvat meille, jos sarjaa päästään jatkamaan. Tyni ja Ronkainenhan ovat meidän pelaajia ja muut ovat olleet meillä lainalla HPK:sta, Willman toteaa.

Mestiksen jatkumisesta ei kukaan vielä tiedä.

– Tartunnat ovat lisääntyneet ja virusmuunnoksia on tullut, joten tilanne tuntuu vaikealta, Willman pohtii.

Mestiksen hallitus pohtii sarjan jatkamismahdollisuuksia ensi maanantain kokouksessaan.

Täyttä sarjaa ei missään tapauksessa enää ehditä pelata. Jos pelit jatkuvat Mestiksessä pelataan ehkä vielä yksin- tai kaksinkertainen sarja ennen pudotuspelejä. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic