Urheilu Hämeenlinna

Mestis-lisenssi vauhditti yhteistyökeskustelua – FPS on nyt HPK:n ainoa muttei välttämätön farmivaihtoehto

Urheilujohtaja Mika Toivolan mielestä ensi kaudella Mestis-kumppanuus saattaa hyödyttää HPK:ta, mutta itseisarvo se ei ole.
HPK-kasvatti Jyri Waajakoski (oik.) suojasi kiekkoa FPS:n Suomi-sarjavälierässä D-Kiekkoa vastaan. Kuva: Lassi Puhtimäki
HPK-kasvatti Jyri Waajakoski (oik.) suojasi kiekkoa FPS:n Suomi-sarjavälierässä D-Kiekkoa vastaan. Kuva: Lassi Puhtimäki

Jääkiekon Liigan Hämeenlinnan Pallokerho keskustelee tällä hetkellä yhteistyöstä yhden Mestis-seuran kanssa. Tämä seura on sarjaan paluun tekevä Forssan Palloseura.

FPS:n nousu Suomi-sarjasta varmistui maanantaina, kun seura sai Mestis-lisenssin.

Kanta-Hämeen kakkosseuran päätyminen maakunnan ainoan liigajoukkueen farmiksi ei ole yksioikoinen asia, mutta jos HPK kokee Mestis-kumppanin tarpeelliseksi, se on todennäköisesti juuri FPS. Ratkaisuja seurojen välillä saavutettaneen muutaman seuraavan viikon kuluessa.

Tarve ja kauden alku alku?

HPK:n urheilujohtajan Mika Toivolan mukaan mahdollista yhteistyösopimusta määrittää tällä hetkellä eniten pelaajamateriaaliin perustuva tarve sekä kaikkia kiekkoihmisiä pohdituttava kysymys kauden alkamisesta.

– On mahdollista, että teemme vuoden sopimuksen tai teemme kolmen vuoden sopimuksen. Jos sopivaa kumppania ei löydy tai tilanteemme ei sellaista edellytä, meillä ei ehkä ole yhteistyökumppania. Emme voi myöskään ennustaa tammikuun tarvetta, Toivola pohtii.

– Epävarmuustekijöitä on paljon ilmassa, ja maltti on valttia. Niin Liigassa kuin Mestiksessä seurat katsovat, missä mennään. Mestis-seurat ovat tehneet aika vähän sopimuksia.

Se, kuinka monta Mestis-pelejä tarvitsevaa kiekkoilijaa Kerhon liigaringissä on, selvinnee vasta kesän lopussa, kun HPK aikoo täydentää joukkuettaan seuraavan kerran. Toivolan mukaan farmikysymys on kuitenkin selvitettävä aiemmin, ja FPS:n osalta suuntaviivoja saataneen ensi viikolla. Joka tapauksessa FPS:n lisenssi öljysi jo rattaita.

– Vielä ei osaa sanoa yhteistyön toteutumisesta. Päätös Mestis-paikasta tuli niin vähän aikaa sitten, ja ratkaisuja ei ole voinut tehdä aiemmin, koska Suomi-sarjajoukkueen kanssa emme tee yhteistyötä. Olemme olleet puolin ja toisin yhteydessä, ja ensi viikko tuo varmaan jotain tullessaan, Toivola kertoo.

Aika sopiva kumppanille

Viime kaudella HPK:lla ei ollut Mestis-kumppania. Tämä tyhjiö aiheutui edellisen yhteistyöseuran, myös Tapparan kanssa toimineen LeKin ajauduttua konkurssiin ja luovuttua sarjapaikasta.

Se, ettei HPK solminut farmisopimusta yhdenkään Mestis-joukkueen kanssa, johtui Toivolan mukaan ennen kaikkea tarpeesta.

Kerholaisista Mestiksessä kävivät kauden aikana vain Erkka Seppälä ja Joona Monto, jotka pelasivat yhteensä 11 ottelua Heinolan Peliitoissa ja Kiekko-Vantaassa. Liigaringin ydinrunko oli kova ja kokenut, ja kehityskelpoisille nuorille sopiva pelipaikka löytyi omasta U20-joukkueesta.

– Isompi yhteistyö on tavallaan turhaa, jos vain kaksi pelaajaa tarvitsee muutamia Mestis-pelejä. Emme kaivanneetkaan varsinaista Mestis-kumppania, Toivola toteaa.

– Nyt voisi olla aika hankkia yhteistyökumppani. Nuoret pelaajamme ovat taas vuoden vanhempia, eli voi olla, että heille kannattaisi suunnitella Mestis-pelejä. Itseisarvo se (farmijoukkue) ei ole. Viime kaudellakin hankimme pelejä pelaajille, jotka niitä tarvitsivat. FL

Lue myös tämä: Jääkiekkoliiton lisenssikomitea myönsi FPS:lle paikan Mestiksestä – ”Olo on huojentunut ja helpottunut”, sanoo seuran puheenjohtaja

Uusimmat

Näkoislehti

6.8.2020

Fingerpori

comic