Urheilu Forssa

Mico Hakkarainen vaihtaa valmentajaa mutta ei seuraa

Uusi valmentaja on Turussa, mutta seura pysyy Forssassa.
Turkulainen Kalevi Javanainen on Mico Hakkaraisen uusi valmentaja. Kuva: tuntematon
Turkulainen Kalevi Javanainen on Mico Hakkaraisen uusi valmentaja. Kuva: tuntematon

Forssan Nyrkkeilijöiden ainoa yleisen sarjan ottelija Mico Hakkarainen vaihtaa valmentajaa.

Monivuotinen valmennussuhde Petri Mäkelän kanssa päättyy, kun Hakkarainen siirtyy turkulaisen Kalevi Javanaisen valmennettavaksi.

Myös seuran vaihto Turun Urheiluliittoon oli lähellä, mutta ainakin tässä vaiheessa Hakkarainen päätti jäädä edustamaan Forssan Nyrkkeilijöitä.

– Minulla on ollut valmennuksessa pari vuotta näkemyseroja ja olen käynyt treenaamassa myös Turussa, josta löytyy hyvin sparraajia, selvittää Hakkarainen ratkaisuaan.

Micon isä Jorma Hakkarainen jatkaa poikansa managerina hoitamassa kehän ulkopuolisia asioita.

Kokenut valmentaja

Kalevi Javanaisella on peräti viitisenkymmentä vuotta kestänyt valmennusura. Hän on valmentanut muun muassa Hakkaraisen lailla alle 75 kilon sarjassa otelleen Eemeli Katajiston moninkertaiseksi Suomen ja Pohjoismaiden mestariksi.

Javanainen toimii myös Suomen tunnetuimman vapaaottelijan Makwan Amirkhanin nyrkkeilyvalmentajana. Hakkarainen otteli viime vuonna Amirkhania vastaan voitokkaan nyrkkeilymatsin Forssassa ja on sparrannut hänen kanssaan usein Turussa. Tuoreen muutoksen myötä sparraukset saavat jatkoa.

Somerolla asuva Hakkarainen aikoo treenata Turun lisäksi edelleen myös Forssassa, jossa ex-Suomen mestari Mika Jussila on toiminut sparraajana.

– Seuran vaihto Turkuun oli esillä, mutta olen ollut pitkään FoNyssä ja Forssa on sopivan matkan päässä harjoituspaikkana, Hakkarainen tuumii.

SM-mitali tähtäimessä

Hakkarainen on saanut uudelta valmentajalta harjoitusohjelman.

– Minulla on nyt selvät kuviot tästä eteenpäin, sanoo 7-8 viikkoharjoitusta vetävä ottelija.

Hakkarainen ottelee seuraavan kerran tammikuun puolivälin jälkeen Kemissä TUL:n mestaruuskisoissa.

Myös SM-kisat otellaan pohjoisessa Rovaniemellä huhtikuun puolivälissä. Siellä Hakkarainen tavoittelee ensimmäistä yleisen sarjan SM-mitaliaan.

Hakkarainen on tällä hetkellä 75 kilon sarjan rankingissa viidentenä.

Hän on otellut 75 kilon sarjassa jo useamman vuoden, mutta sarjan vaihto ei ole ajankohtainen.

– Sarja on minulle sopiva enkä tarvitse siihen painon pudotuksia, usein pari kiloa alipainoisenakin otellut Hakkarainen toteaa.

21-vuotias ottelija ei haikaile vielä ammattilaiskehiinkään.

– Muutama minun ikäinen ottelija on siirtynyt ammattilaiseksi, mutta minulla on amatööripuolella vielä paljon tekemistä ja saavutettavaa.

Hakkaraisen päättynyt otteluvuosi jäi hieman vajavaiseksi. Hän pääsi helmikuussa armeijasta, jossa hän kärsi sisäilmaongelmista. Keväälle osui vielä nilkan korjausleikkaus pari vuotta sitten ensimmäisellä armeijakäynnillä sattuneen murtuman jäljiltä. FL

Uusimmat

Näkoislehti

11.8.2020

Fingerpori

comic