Urheilu Forssa

Mitä lumisempaa ja pimeämpää, sen parempi: Jokela kaasutti luokkavoittoon Rovaniemellä

Forssalaisen tavoitteena mestaruus Juniorisarjassa.
Lauri Jokela ja kartturi Jasu Vuori hoitivat luokkavoiton kotiin Artic Lapland Rallystä.
Lauri Jokela ja kartturi Jasu Vuori hoitivat luokkavoiton kotiin Artic Lapland Rallystä.

Forssalaisen ralliajajan Lauri Jokelan vauhti on kohdillaan. Jokela kartturinaan Jasu Vuori ajoi viikonvaiheessa luokassaan Artic Lapland Rallyn voittoon Rovaniemellä. Tavoitteet ovat korkealla myös tämä vuoden Suomen Juniorimestaruussarjassa.

Artic Rallyn lumiset olosuhteet olivat Jokelan mieleen.

– Mitä pimeämpää ja lumisempaa oli, sitä kovempaa ajoimme muilta karkuun, Jokela kertoo.

Jokelan piti hyödyntää haastavat olosuhteet, sillä hänen 1600-kuutioinen Honda Civicinsä ei ollut suinkaan luokan 19 tykein menopeli.

– Kisa meni hyvin, vaikka luokassa oli yksi tehokkaampi auto, jolle hävisimme aina raviradan vauhtipätkillä. Metsässä taas olimme parempia.

Jokela-Vuori kaksikko oli lopulta omaa luokkaansa. Jokela ajoi kymmenestä erikoiskokeesta kuusi pohja-aikaa. Sarjassa seuraavaksi tullut kuski hävisi lopputuloksissa forssalaiselle yli kolme ja puoli minuuttia.

– Pisimmällä pätkällä jätimme seuraavaa puolitoista minuuttia.

Jokelan mukaan hänellä oli paineita tuoda rallista pytty kotiin, koska matkassa oli myös hänen isänsä Juha Jokela. Vanhemman Jokelan piti ajaa Rovaniemellä kaksilitraisten luokassa, mutta auto hajosi juuri ennen kisan starttia.

Kun Etelä-Suomen talvi on ollut mitä on ollut, Jokelakin joutui hakemaan harjoitusolosuhteita kaukaa.

– Lumen perässä piti mennä Kuopioon asti, missä meille oli varattuna yksityistiepätkä. Ilman tukijoita tämä treenimatka ei olisi ollut mahdollinen, pitkä tie piti kulkea, Jokela kertoi.

Artic Lapland Rally oli Jokelalle onnistunut testikisa kauden päätavoitetta Suomen Juniorimestaruussarjaa varten. Perinteikäs sarja ei ole nimestään huolimatta nuorten kilpailu, sillä kaikki rallikuskit aloittavat kilpauransa junioreissa, vaikka olisivat viisikymppisiä. Riittävän hyvillä sijoituksilla ura etenee yleiseen sarjaan.

– Pelkkä voitto kiinnostaa Juniorimestaruussarjassa, Jokela sanoo.

Sarjassa järjestetään tänä vuonna viisi osakilpailua, joista kaksi talvella ja kolme kesällä. Kaikki osakilpailut ajetaan rallin SM-sarjan yhteydessä. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

25.2.2020

Uusimmat