Urheilu Forssa

Mitä tiukempi tilanne, sen parempi – FoSun vasta 18-vuotias Rasmus Hakamäki nauttii tiukoista kaksinkamppailuista

Nuori hyökkääjä pelaa läpimurtokauttaan noususta taistelevassa Forssan Suuppareissa.
Voimaa varteensa hankkinut Rasmus Hakamäki nauttii tärkeistä peleistä ja tiukoista kaksinkamppailuista. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL
Voimaa varteensa hankkinut Rasmus Hakamäki nauttii tärkeistä peleistä ja tiukoista kaksinkamppailuista. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL

18-vuotias Rasmus Hakamäki on lyönyt kuluvalla kaudella vahvasti läpi FoSun edustuksessa. Nuori forssalaishyökkääjä on hyvillä otteillaan lunastanut runsaasti peliaikaa Suomisarjassa ja Divarin karsinnassa.

Tahti on vain parantunut kauden mittaan, sillä Suomisarjan kahdeksassa pelissä syntyi tehot 3+1=4 ja Divarin karsinnan seitsemässä ottelussa pisteet 5+2=7. Jos meno kiihtyy tätä tahtia, voidaan Hakamäeltä odottaa vahvaa panosta myös kauden päättävässä ristiin karsinnassa, jonka voittaja nousee ensi kaudeksi Divariin.

– Mitä enemmän panosta, sen parempi, Tykkään pelata kovia pelejä, Hakamäki sanoo.

Vahva kausi on ollut iloinen yllätys Hakamäelle itselleenkin, vaikka toki hän on tehnyt kuntonsa eteen paljon töitä.

– Kausi alkoi heti hyvin. Kun siinä sai onnistumisia ja paljon peliaikaa, alkoi itseluottamuskin vahvistua. Uskallan nyt tehdä kentällä enemmän asioita. Olen tosi tyytyväinen, Hakamäki sanoo.

Voima löytyy, kuntoa lisää

Kymmenisen vuotta salibandyä harrastanut Hakamäki on ehtinyt pelata niin hyökkääjään kuin pakinkin paikalla. Tällä kaudella hän on pelannut hyökkääjän tontilla.

– Hyökkääjän paikka on se mieluisampi. Katson, että vahvuuteni ovat enemmän hyökkäyspäässä.

Vaikka Hakamäki on vielä nuori, hän on fyysisesti vahva jässikkä, joka on parhaimmillaan tiukoissa yksi vastaan yksi -tilanteissa. Hakamäki on myös hyvä lukemaan peliä ja osaa sopivan paikan tullen ratkaista. Vetoakaan ei tarvitse häpeillä.

Tekemistäkin vielä riittää.

– Kunnossa on parantamista. Kaipaan lisää määrättyä fysiikkaa ja etenkin kestävyyttä. Eiköhän niitä tehdä taas kesällä, kovaa laukova hyökkääjä sanoo.

Taitava joukkue

Pelit Suomisarjassa ja tauon jälkeen Divarin karsinnassa ovat olleet nuoren miehen mieleen.

– Uusi Suomisarja on selvästi tasokkaampi kuin viime kauden 2. divisioona. Joukkueet ovat parempia ja pelit tasaisempia. Ja Divarin karsinta on vielä pykälän kovempi kuin Suomisarja.

FoSulla on koossa nälkäinen joukkue, jossa on muutama taitava kokenut peluri ja nuori runko. Joukkue osaa puolustaa hyvin ja on riittävän tehokas hyökkäyspäässä.

– Meillä on nuori ja taitava porukka. Olemme tosi hyviä puolustamaan ja pystymme sen ansiosta kääntämään pelejä.

FoSu pärjäisi Divarissa

Jos FoSu voittaa ristiin karsinnassa Soittorasian, se lunastaa paikan ensi kaudeksi paikan Divarista. Hakamäki uskoo, että FoSulla olisi myös eväitä pärjätä kovatasoisessa sarjassa.

– Forssassa pystytään ehdottomasti pelaamaan hyvällä menestyksellä Divaria. Olen aivan varma, että kaikki ovat valmiita pistämään vielä enemmän likoon ja tekemään menestyksen eteen paljon töitä. FL

Nuori Rasmus ”Rasse” Hakamäki noussut FoSun tehomieheksi

18-vuotias, täyttää elokuussa 19 vuotta.

Forssalainen, valmistuu keväällä merkonomiksi.

Pelannut salibandyä noin kymmenen vuotta.

FoSun kasvatti, pelannut sekä puolustajana että hyökkääjänä, jonka tontilla viihtyy paremmin.

Pelasi nuorempana myös jalkapalloa FJK:ssa.

Nousi FoSun edustukseen kaudella 2018–19.

Tällä kaudella Divarin karsintasarjassa 7 pelissä tehot 5+2=7.

Uran kohokohtia toistaiseksi B-nuorten SM-sarjapelit ja hattutempun tekeminen Divarin karsintasarjan pelissä.

Harrastaa pleikkaria ja kuntosalilla treenaamista. Tavoitteena punnertaa penkistä enemmän kuin seurakaveri Kalle Laukkanen.

Haluaa nousta FoSun kanssa Divariin.

Uusimmat

Fingerpori

comic