Urheilu Forssa/Kupiski

Mitali maistuu: Forssalainen Arttu Saari nousi kilpaveneilyn GT30-luokan EM-pronssille Liettuassa

Kärki vaihtui katsastuksen jälkeen.
Tammelan Veneseuran Arttu Saari oli hyvässä vauhdissa Liettuan EM-kisoissa. Hylkäysten jälkeen Saari nousi pronssille. Kuva: Naurimas Zaveckas
Tammelan Veneseuran Arttu Saari oli hyvässä vauhdissa Liettuan EM-kisoissa. Hylkäysten jälkeen Saari nousi pronssille. Kuva: Naurimas Zaveckas

Forssalainen Arttu Saari osallistui hyvällä menestyksellä GT30-luokan EM-kilpailuihin Liettuan Kupiskissa. Viikonloppu oli täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita sekä yllättäviä tapahtumia. Tasaisen arvokisan ajanut Saari sijoittui kokonaistuloksissa hienosti pronssille.

Tammelan Veneseuraa edustavan Saaren kilpailu alkoi erinomaisesti. Hän pääsi ajamaan lauantain aika-ajossa yhden kierroksen lähes tyhjällä radalla ja sai niin hyvän ajan, että se riitti paalupaikkaan.

Lauantain avauslähdössä Saari pystyi pitämään pari kierrosta hallitsevan maailmanmestarin, norjalaisen Andre Faye Solvangin takanaan, kunnes hän ja virolainen Kärol Soodla pääsivät ohi. Saari sijoittui kolmanneksi. Lauantain toisessa lähdössä Saari säilytti kolmannen paikkansa ja oli ensimmäisen kisapäivän jälkeen hienosti toisena.

Sunnuntain kolmas lähtö oli huono ja Saari putosi kuudennelle sijalle, eikä neljännessä lähdössä pystynyt enää parempaan. Saari sijoittui kisassa kokonaistulosten perusteella viidenneksi.

Tulokset kuitenkin muuttuivat seitsemän tuntia kestäneen katsastuksen jälkeen. Alun perin mestaruutta juhlinut Latvian Laura Lacovica hylättiin katsastuksessa. Saman kohtalon koki myös Norjan Andre Faye Solvang, joka joutui hylätyksi hopeatilalta. Euroopan mestaruus matkasi lopulta Viroon Kärol Soodlalle. Norjalaiselta ja latvialaiselta löytyi moottoristaan viritetty sylinterinkansi.

Saari nousi EM-pronssille.

– Todella hyvältä se pronssi maistuu. Oli aivan oikein, että kärki hylättiin. He ovat olleet niin ylivoimaisia, että oli ihan tiedossa, ettei heillä ole puhtaita jauhoja pussissa, kertoo Artun isä, hänen tallipäällikkönään toimiva Kari Saari.

Kilpailun voitti virolainen Kärol Soodla, toinen oli porvoolainen Sami Reinikainen. Muista suomalaisista Noel Vänttinen oli viides ja Tino Seppälä yhdeksäs.

SM-sarja vielä ratkaisua vailla

Seuraava ja samalla kesän viimeinen SM-osakilpailu järjestetään Kuopiossa elokuun lopulla. SM-tilanne on vielä täysin auki, sillä neljä kuljettajaa on lähes tasapisteissä.

– Arttu on nyt kolmantena, mutta kärki on aivan muutaman pisteen sisällä. Voittamaan lähdemme, siihen on kaikki mahdollisuudet, Kari Saari sanoo. FL

Uusimmat

Näkoislehti

29.9.2020

Fingerpori

comic