Urheilu Lounais-Häme

Miten käy perinteikkään Forssa Gamesin? – Juhlakisan jälkeen jatko avoinna

Perinteikkään Forssa Gamesin jatko mietinnässä.
Uransa jo päättänyt Minna Kauppi voitti naisten pääsarjan Forssassa kolme kertaa. Kuva: Ville Makila
Uransa jo päättänyt Minna Kauppi voitti naisten pääsarjan Forssassa kolme kertaa. Kuva: Ville Makila

Perinteikkään suunnistuskilpailun Forssa Gamesin jatko on avoinna. Lounais-Hämeen Rastin tarkoituksena on järjestää ensi vuonna Forssa Gamesin 25-vuotisjuhlakilpailu, mutta sen jälkeisestä tilanteesta ei ole tehty päätöksiä.

Rasti teki jo ennen koronavirusepidemiaa ratkaisun, ettei Forssa Gamesia järjestetä tänä keväänä. Forssa Games on edellisen kerran suunnistettu kesäkuussa 2018, sillä viime vuonna Rasti keskittyi Forssassa pidetyn SM-sprintin järjestelyihin.

– Emme löytäneet Forssa Gamesille kilpailunjohtajaa. Aina ei voi rasittaa samoja henkilöitä, Lounais-Hämeen Rastin puheenjohtaja Päivi Paija toteaa.

Hienot perinteet

Forssa Gamesit – alkujaan Forssan Kännykäkisat – on perinteisesti järjestetty kesäkuussa Jukolan Viestin edellä, kun huippusuunnistajia on ollut kätevä houkutella reipastempoiseen ja tasokkaaseen iltakisaan. Juhlakisan paikkaa joudutaan miettimään tarkasti, sillä koronavirusepidemia siirsi Rovaniemellä käytävän Napapiiri-Jukolan vuodella ensi vuoden kesäkuuhun.

Lounais-Hämeestä on Rovaniemelle pitkä, joten 19.–20. kesäkuuta suunnistettava Jukolaa edeltävä viikko ei ole välttämättä paras vaihtoehto Forssan-kisalle.

– Juhlakilpailun ajankohtaa on mietittävä tarkkaan, Paija sanoo.

Forssa Gamesin jatkosta 25-vuotisjuhlakilpailun jälkeen ei ole tietoa. Paijan mukaan vielä ei voi sanoa, että tapahtuma loppuu.

Forssan Gameseilla on uljaat perinteet, sillä kilpailu oli huippuvuosinaan maailman kovatasoisimpia iltakilpailuja. Forssassa on nähty kymmeniä maailmanmestareita, kuten Ranskan Thierry Gueorgiou, Sveitsin Daniel Hubmann, Norjan Olav Lundanes ja Sveitsin Simone Niggli-Luder.

Suomalaisista maailmanmestareista muun muassa Minna Kauppi, Pasi Ikonen ja Heli Jukkola ovat voittaneet Forssa Gamesit.

SM-kisoja ja FinnSpring?

Rasti järjesti viime syksynä yhdessä Loimaan Jankon ja Punkalaitumen Kunnon kanssa SM-sprintin Forssan keskustassa. Kisa on suuritöinen, mutta seurat selvisivät urakastaan hyvin.

Rastilla olisi yhteistyökumppaniensa kanssa kiinnostusta jatkossakin järjestää isoja, SM-tason tapahtumia, esimerkiksi SM-keskimatkan kilpailu voisi tulla kyseeseen.

– Myös keväisen FinnSpring-tapahtuman järjestäminen kiinnostaa meitä. Sopiva ajankohta kilpailulle voisi olla vuosi 2023 tai 2024, Paija toteaa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

29.5.2020

Fingerpori

comic