Urheilu Riihimäki

MM-sarjan kärkitiimit Riihimäellä – Marcus Grönholm innoissaan suojattinsa WRC-debyytistä

Grönholm innoissaan Huttusen WRC-debyytistä.
Ruotsin MM-rallissa säväyttänyt Jari Huttunen pääsee WRC-vauhtiin Riihimäellä. Kuva: Kuva: McKlein
Ruotsin MM-rallissa säväyttänyt Jari Huttunen pääsee WRC-vauhtiin Riihimäellä. Kuva: Kuva: McKlein

Rallin SM-sarja ja Juniorimestaruussarja aloittavat kesäkautensa lauantaina Riihimäellä. Riihimäki-rallin osallistujalista on poikkeuksellinen, sillä mukana nähdään MM-sarjan valmistajien pisteissä ykkösenä oleva Toyota ja kakkosena oleva Hyundai.

Toyotan WRC-autoa käskyttää japanilainen Takamoto Katsuta ja Hyundailla WRC-debyyttinsä tekee 25-vuotias suomalaiskuljettaja Jari Huttunen. Kiuruvetinen Huttunen tunnetaan AKK:n Flying Finn Future Star -voittajana vuodelta 2015, jolloin hän sai pääpalkinnoksi täydellisen osallistumispaketin saman vuoden Neste Ralliin. 2016 Huttunen teki kansainvälisen läpimurtonsa voitettuaan Opel Rallye Cupin Saksassa. 2018 Hyundai valitsi Huttusen nuorten kuljettajien kehitysohjelmaan.

Nyt nuorella miehellä on edessään siis ensimmäinen kilpailu täysiverisellä WRC-autolla.

–Hyvillä fiiliksillä lähdetään kisaan, on kiva päästä taas ajamaan. Autohan on tosi hyvä, joten sillä pitäisi keretä, Huttunen ennakoi.

Huttusen managerina toimii kaksinkertainen maailmanmestari Marcus Grönholm, joka on mielissään suojattinsa pääsystä WRC-auton rattiin.

– Riihimäen SM-ralli vedetään yhdessä Hyundain kanssa. He haluavat kokeilla Jarin kanssa lisää rallia. Alkuvuodesta satsattiin Skodalla Ruotsin MM-ralliin, jossa tuli tosiaan pohjat sillä kikottimella. Kokonaisuudessaan se oli hyvä juttu yhden kisan satsaukseksi, Grönholm kertoo.

Mikäli Huttusen ajosuoritus menee Riihimäellä hyvin, voi jatkoa olla luvassa.

– Viime vuoden lopussa ei näyttänyt niin hyvälle, ja vaikka R5-projekti meni jäihin, silti ovi on pidetty auki Jarin kanssa Hyundaille ja on jatkettu jutustelua. Mietitään mitä tämän jälkeen. Onnistuessaan varmasti voi tulla jatkohommia. Kokonaisuudessaan tämä on hyvä juttu Jarille ja tiimille, vihdoin päästään takaisin radalle, Grönholm jatkaa.

Ralli alkaa lauantaina aamupäivällä ja päättyy illalla. 41. Riihimäki-rallin reitti sisältää 9 erikoiskoetta, joista 7 on varsinaisia metsäerikoiskokeita ja kaksi kaupungin keskustan läheisyydessä ajettavaa yleisöerikoiskoetta.

Kilpailun varsinaiset erikoiskokeet ajetaan tuttuun tapaan niin sanottuina Lopen ja Hausjärven lenkkeinä. Lisää tietoa rallista löytää www.riihimakiralli.fi -nettiosoitteesta.

Uusimmat

Näkoislehti

20.9.2020

Fingerpori

comic