Urheilu Tammela

Molemmille hyötyä: Eerikkilä ja Turun AMK aloittavat yhteistyön

AMK hyödyntää Eerikkilän osaamista, Eerikkilän opiskelijoille koulutusjatkumo ammattikorkeaan.
Yhteistyö Turun AMK:n kanssa vahvistaa Eerikkilän osaamista ja houkuttelevuutta opiskelu- ja valmentautumispaikkana. Kuva: Tapio Tuomela
Yhteistyö Turun AMK:n kanssa vahvistaa Eerikkilän osaamista ja houkuttelevuutta opiskelu- ja valmentautumispaikkana. Kuva: Tapio Tuomela

UKK-instituutin selvityksen mukaan liikkumattomuus maksaa Suomelle vähintään kolme miljardia euroa vuodessa. Samaan aikaan käydään kriittistä keskustelua myös Suomen huippu-urheilun tasosta. Turun ammattikorkeakoulu ja Eerikkilä Sport & Outdoor Resort aikovat tuoda tiivistyvällä yhteistyöllä ratkaisuja liikunnan ja urheilun isoihin kysymyksiin.

– Turun AMK on hakemassa opetus- ja kulttuuriministeriöltä oikeutta kouluttaa liikunnanohjaajan AMK-tutkintoja. Sekä toisen asteen tutkinnon suorittaneita liikuntaneuvojia että AMK-koulutuksen käyneitä liikunnanohjaajia tarvitaan joka puolella maata, joten alueellinen liikunnanohjaajien koulutus on välttämätöntä, korostaa Turun AMK:n vararehtori Juhani Soini.

Valmennuksen, alan tutkimus- ja kehitystyön sekä liiketoimintaosaamisen edistämiseksi tarvitaan yhteistyötä ja käytännön toimia.

– Varsinais-Suomen liikuntaosaamisen vahvistamiseksi tarvitsemme vahvoja kumppaneita. Suunnitteilla on kansallinen lasten ja nuorten liikkumisen osaamiskeskus Turkuun. Eerikkilän rinnalla tähän luo erittäin vahvan pohjan Terveyskampus Turku -yhteistyö Turun kaupungin, Turun yliopiston, Paavo Nurmi -keskuksen ja Tyksin lasten ja nuorten ortopedisen liikuntapoliklinikan kanssa, Soini jatkaa.

Turun ammattikorkeakoulun ja Eerikkilän yhteistyösopimus koskee pitkän aikavälin tavoitteellista yhteistyötä.

– Tavoitteena on kehittää yhdessä kummankin osapuolen osaamista sekä vahvistaa rooliamme suomalaisen huippu-urheilun verkostossa, kertoo Eerikkilän toimitusjohtaja Petri Jakonen.

Turussa on vahvat perinteet sekä osaaminen ja tahtotila erottua liikunta- ja urheilukulttuurin edelläkävijänä.

– Yhteistyösopimus edistää erinomaisesti osaltaan Turun kaupungissa kehittyvää Turku Future Sports -konseptia. Konsepti nojaa Turun kaupungin strategian hyvinvoinnin ja vetovoiman tavoitteisiin. Tavoitteena on edistää kaikkien ihmisten hyvinvointia, liikkumista ja sen harrastamista sekä ammattimaisen huippu-urheilun toimintaedellytyksiä laaja-alaisella yhteistyöllä ja kumppanuuksin, sanoo Turun kaupungin liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari.

Käytännön tasolla yhteistyö tarkoittaa esimerkiksi AMK:n opiskelijoille Eerikkilän valmennusosaamisen kytkemistä osaksi koulutuksia sekä harjoittelupaikkoja ja opinnäytetöiden aiheita Eerikkilästä liikunnasta, valmennuksesta ja luontoliikunnasta. Eerikkilän opiskelijoille puolestaan halutaan luoda koulutusjatkumo ammattikorkeakouluopintoihin.

Yhteisenä tavoitteena on edistää alan yrittäjyys- ja liiketoimintaosaamista sekä lisätä yhteistyötä tutkimus- ja kehityshankkeissa.

– Haluamme myös rakentaa uusia yhteistyömuotoja luonnossa liikkumisen edistämiseksi sekä vahvistaa siihen liittyvää koulutusta. Tässä on tarkoitus hyödyntää alueemme erityispiirteitä, kuten saaristoa ja kansallispuistoja, kertoo Eerikkilän rehtori Olli-Pekka Hakala.

Fingerpori

comic

Näkoislehti

23.2.2020