Urheilu Somero

Monitoimitalolle palaavalla SoVo Futsalilla viimeiset hetket ryhtiliikkeelle

SoVo pääsee takaisin kotisaliin, mutta ehtikö kotietu jo karata somerolaisilta?
SoVo pelaa syksyn ensimmäisen oikean kotipelinsä sunnuntaina monitoimitalolla. Joukkue tarvitsee kipeästi lisää pisteitä yltääkseen tavoitteisiinsa. Kuva: Lassi Puhtimäki
SoVo pelaa syksyn ensimmäisen oikean kotipelinsä sunnuntaina monitoimitalolla. Joukkue tarvitsee kipeästi lisää pisteitä yltääkseen tavoitteisiinsa. Kuva: Lassi Puhtimäki

SoVo Futsal osasi odottaa liigakauden alusta vaikeaa monitoimitalon remontin vuoksi, mutta syksy on mennyt vielä huonommin kuin pelättiin. SM-pronssia keväältä puolustava SoVo on neljän ottelun jälkeen vaivaisessa kahdessa pisteessä sarjataulukon kolmanneksi viimeisenä. Takana ovat vain pisteen kerännyt Ilves ja nollakerholainen Sievi.

Voiman manageri Jarkko Ihalainen ei pane heikosti sujunutta alkukautta pelkästään monitoimitalon remontin piikkiin.

– Syksy on ollut pettymys. Emme voi piiloutua remontin taakse. Pelaajat eivät ole saaneet parastaan irti, olemme olleet todella kaukana siitä tasosta missä keväällä pelasimme, Ihalainen sanoo.

Ihalaisen mukaan joukkuetta on kiusannut niin sanottu lumipalloilmiö. Kun joku asia lähtee menemään pieleen, menee moni muukin.

– Joukkueelta on puuttunut pelikuria, mikä näkyy turhautumisena ja tietynlaisena yksin puurtamisena.

SoVolla on kova lista nimiä, ja joukkueesta löytyy taitoa. Se pitää nyt kaivaa esiin.

Parketti ja katsomo entisellään

SoVo pääsee sunnuntaina pelaamaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella kotisalissaan, kun se kohtaa valkeakoskelaisen Mad Maxin monitoimitalolla. Sitä ennen se haastaa vieraissa KaDyn.

Ensimmäiset harjoituksensa SoVo veti remontoidulla monitoimitalolla tiistai-iltana. Tähän asti joukkue on joutunut hakemaan treenivuoroja Eerikkilästä ja muista lähialueen saleista.

– Paluu kotisaliin on helppo, sillä parketti ja katsomot ovat entisellään. Ainoa remonttimuutos, joka meitä koskee, on pukukoppitilat, Ihalainen sanoo.

Ihalaisen mukaan selittelyt eivät auta, vaan nyt on pakko alkaa tapahtua. Pelin pitää parantua ja voittoja tulla.

SoVon tavoitteena ollut paikka runkosarjan neljän joukossa, ja sitä kautta saatava kotietu pudotuspeleihin, alkaa olla työn ja tuskan takana.

– Sen uskon, että pystymme tästä nousemaan kahdeksan sakkiin, mutta neljän parhaan joukkoon pääsy vaatii jo ylisuorittamista tältä ryhmältä.

Kotietu on Futsal-Liigan pudotuspeleissä erittäin tärkeä, sillä neljän joukkoon päässyt joukkue saa kaksi ensimmäistä osaottelua kotikentälleen.

Alakerta tilkittävä

Monitoimitalon avautuminen helpottaa SoVon harjoittelua ja päästää joukkueen pelaamaan oikealla kotikentällään. Voima tarvitseekin peliinsä aivan uutta ilmettä, jotta pääsee tavoitteisiinsa.

– Toivon, että tietyt avainpelaajat palaavat omalle tasolleen. Sen lisäksi meidän on tiivistettävä puolustusta, emme voi päästää kahdeksaa maalia per peli kuten tähän asti. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

25.2.2020

Uusimmat