Urheilu Forssa

Moukaripörssin toisen kierroksen kärkikamppailu meni Someron Esan jäsentenväliseksi

Jani Pihkanen heitti moukaripörssissä hieman pidemmälle kuin valmennettavansa Silja Kosonen.
Jani Pihkanen ja hänen valmennettavansa Silja Kosonen kävivät kovaa kisaa moukaripörssin toisen sunnuntain pisimmästä kaaresta. Pihkanen heitti hitusen pidemmälle, mutta Kosonen nousi pörssikisassa edelle, koska saa nuorena kolme metriä ikähyvitystä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Jani Pihkanen ja hänen valmennettavansa Silja Kosonen kävivät kovaa kisaa moukaripörssin toisen sunnuntain pisimmästä kaaresta. Pihkanen heitti hitusen pidemmälle, mutta Kosonen nousi pörssikisassa edelle, koska saa nuorena kolme metriä ikähyvitystä. Kuva: Lassi Puhtimäki

76. Forssan Moukaripörssin toisen kierroksen kärkitaistelu meni Someron Esan mörssärien jäsentenväliseksi.

Valmentajan ja valmennettavan välisessä kamppailussa valmentaja veti tällä kertaa täpärästi pidemmän korren, kun Jani Pihkanen repäisi parhaallaan 68,71 ja hänen valmennettavansa, naisten Suomen mestaruuden pari viikkoa sitten Turussa voittanut Silja Kosonen kiskaisi 68,09.

68-metrinen on pisin naisen heittämä pörssikaari, mutta vasta 17-vuotias Kosonen olisi repäissyt mielellään vielä sen verran pidemmälle, että valmentaja Pihkanen olisi jäänyt selän taakse. Naiset heittävät pörssissä 4-kiloista moukaria, miehet 5,4-kiloista.

– Oli meillä tuossa vähän kisaa. Kyllähän se harmittaa jäädä Janin taakse, totesi Kosonen, joka oli kuitenkin hyvän sarjan jälkeen hyvillä mielin. Ja kolmen metrin ikähyvityksellä hän nousi pörssissä kuitenkin Pihkasen edelle.

Uudet Suomen ennätykset 19-vuotiaiden ja 22-vuotiaiden sarjaan tänä kesänä heittänyt Kosonen kilpailee syksyllä vielä muutaman kerran. Edessä on ensi viikonlopun Ruotsi-ottelu Tampereella, Someron moukarikisat syyskuun puolivälissä ja heittoviisiottelu syyskuun lopulla.

– Tavoitteena on heittää kesän lopuissakin kisoissa sellaisia tasaisia 68 metrin heittoja, Kosonen suunnitteli.

Ennätyksekseen 71,34 heinäkuun lopulla kiskaisseen Kososen kausi on mennyt yli odotusten. Talvi sujui kyllä hyvin, mutta valmentajan kanssa asetettu ennätystavoite oli 67 metrissä.

– Onhan tämä kehitys yllättänyt meidät. Kun Silja heitti lauantaina Porissa 68,70, nousi hänen kymmenen parhaan kisansa keskiarvo yli 68 metrin, Jani Pihkanen sanoi.

Pihkasen heittokausi paketissa

Pihkasen sunnuntainen 68,71 paransi hänen vuosi sitten heittämäänsä pörssiennätystään vajaalla 30 sentillä.

– En saanut oikein irti, oli vähän väsähtänyt olo. Teknisesti heitot olivat kyllä hyviä, kertoi Pihkanen, joka uskoi päätteensä heittokauden Vieremän montulle.

Someron moukaritallista pörssissä oli mukana myös Johanna Witka, mutta hän ei ole vielä löytänyt oikein heittoaan kesäisen käsivamman jäljiltä.

– Käsi on jo ihan terve, mutta moukari ei vaan lennä, viime vuonna Kalevan kisojen finaalissakin heittänyt Witka sanoi.

Moukaritallin Henri Liipola on valmentajansa Kari Pihkasen mukaan tulossa pörssiin ensi sunnuntaina.

Huhtala yhä kärjessä

Moukaripörssin kokonaistilanteen kärjessä toisen kierroksen jälkeen jatkaa pörssin 26 kertaa voittanut Harri Huhtala, joka pommitti sunnuntaina lähelle 50:tä metriä.

– Henkka saa ihan heittää, että menee ohi, totesi Huhtala, joka saa heittonsa 31,5 metriä ikähyvitystä.

Seuraavaksi 75 vuotta täyttävä Antti Örn heitti sunnuntaina tasaisesti, mutta nelikymppinen ei mennyt rikki.

– Ei sille mitään vaan voi. Salilla sen huomaa, rauta painaa, Alun mörssäri väitti.

Sunnuntaina pörssissä oli mukana 19 heittäjää.

– Kyllä ne heittäjät tänne monttuun löytävät, nytkin oli ihan uusia heittäjiä mukana, pörssiaktiivi Atte Lähdekorpi tuumi. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic