Urheilu Forssa

Mupella riittää uskoa FoKoPon loppukauteen

Leppävaaran Pyrinnön kasvatti palloilee toista kautta FoKoPossa.
Mupe Haji pelaa FoKoPossa useimmiten kakkospaikalla toisena takamiehenä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Mupe Haji pelaa FoKoPossa useimmiten kakkospaikalla toisena takamiehenä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Mohamed Ali Haji ei lukeudu nimestään ja ulkonäöstään huolimatta FoKoPon ulkomaalaisosastoon.

25-vuotias Haji on syntyperäinen suomalainen, mutta hänen sukujuurensa ovat Somaliassa.

FoKoPon kokoonpanossa Hajin etunimeksi on merkitty Mupe ja tällä nimellä hänet kaveri- ja koripallopiireissä tunnetaankin.

Mupe on espoolaisen Leppävaaran Pyrinnön kasvatti. Hän pelasi ensimmäiset miesten pelinsä LePyssä kolmosdivisioonassa, mutta edusti vielä tuon jälkeen Helsinki Warriorsia A-poikien SM-sarjassa.

Seuraavina kausina Mupe palloili edustustasolla Keravalla A-divisioonaa, espoolaisessa Aalto-Basketissa kakkosdivisioonaa sekä viime kaudella Hyvinkään Pontevassa B-divisioonaa.

Toinen kausi FoKoPossa

FoKoPossa Mupe pelaa toista kautta. Toissa kaudella hän keräsi FoKoPossa takamiehenä noin 14 minuutin peliajalla 3,8 pisteen ja 1,7 levypallon keskiarvot.

Tällä kaudella peliaika on noussut 17 minuuttiin, kun Mupe nähtiin syyskierroksella useimmiten aloitusviisikossakin. Tehot ovat pysyneet toissa kauden tasolla eli 4,1 pisteen ja 1,4 levypallon keskiarvoissa.

Kun FoKoPo rakensi kesällä kotimaista runkoaan Mupen oli helppo palata Forssaan,

– Täällä on tutut ihmiset, joten paluu oli helppo, kertoo Mupe, joka tällä kaudella myös asuu Forssassa.

– Olen viihtynyt Forssassa ja sopeutunut hyvin, kun nyt toisella kaudella kaikki on tutumpaa. Peleissäkin on tullut ihan hyvin vastuuta, tuumii Mupe, joka pitää vahvuutenaan puolustuspeliä.

FoKoPolla tukalat paikat

FoKoPon kausi on ollut A-divisioonassa taas vaikea, kun 14 pelistä tulleet kaksi voittoa ovat jättäneet joukkueen sarjataulukon jumboksi. FoKoPon putoaminen B-divisioonaan on todella lähellä, sillä jäljellä olevista kahdeksasta pelistä pitäisi voittaa yhtä tai kahta peliä vaille kaikki.

FoKoPolla on jo seuraavassa pelissä ensi sunnuntaina Munkkiniemen Kisapoikia vastaan pakkovoiton paikka, sillä kaksi voittoa edellä oleva MuKi lukeutuu niihin harvoihin joukkueisiin, jotka FoKoPo voisi vielä ohittaa sarjataulukossa.

– Uskon että pystymme loppukaudesta vielä paljon parempaan peliin. Tilanteemme olisi varmaan ihan eri jos (Arnold) Fripp olisi ollut mukana kauden alusta asti, Mupe arvioi.

Fripp johtaa FoKoPon piste- ja myös levypallotilastoa, joista viime mainittuun myös Jarett Croff tuli kevätkierrokselle uutena miehenä vahvistamaan korinalustaa.

– Jokaista peliä pitää lähteä voittamaan ja luottaa omaan tekemiseen. Vaikeasta tilanteesta huolimatta meidän pitää säilyttää positiivinen ilmapiiri. Vain sitä kautta tulee tulosta, Mupe korostaa.

Mupe myös valmentaa

Pelaamisen ohella Mupe valmentaa Feeniks Basketin 14-vuotiaita poikia. Hän aloitti juniorien valmentajauransa jo kasvattiseurassaan LePyssä.

Mupen jatkosuunnitelmatkin keskittyvät korikseen.

– Jatkan varmasti lajin parissa. FL

Mupe Haji

25 v. 186 cm takamies.

Leppävaaran Pyrinnön kasvatti.

Pelannut FoKoPon lisäksi Helsinki Warriorsissa, Kerava Energia Teamissa, Espoon Aalto-Basketissa ja Hyvinkään Pontevassa.

Tällä kaudella FoKoPossa A-divisioonassa 4,1 pisteen ja 1,4 levypallon keskiarvot. Keskimääräinen peliaika 17.27. Aloitusviisikossa 38,5 % peleistä.

Uusimmat

Näkoislehti

2.7.2020

Fingerpori

comic