Urheilu Forssa

Naisten maajoukkueen pelinrakentaja Anni Mäkitalo jatkaa Alussa

Jenna Toivonen toinen jatkaja. Myös kolme Feeniks Basketin peluria mukaan.
Alun viisikko Jenna Toivonen (vas.), Anni Mäkitalo, Emilia Kilpinen, Fiia Hellsten ja Olivia Latva Kuva: Pasi Rakkolainen
Alun viisikko Jenna Toivonen (vas.), Anni Mäkitalo, Emilia Kilpinen, Fiia Hellsten ja Olivia Latva Kuva: Pasi Rakkolainen

Alun naisten ensi kauden korisliigajoukkue sai ensimmäiset kotimaiset pelaajat, kun Alku julkisti Anni Mäkitalon ja Jenna Toivosen jatkosopimukset.

Lisäksi Alun harjoitusrinkiin liittyvät Feeniks Basketin nuoret ikäluokkansa maajoukkueryhmien pelaajat Emilia Kilpinen, Fiia Hellsten ja Olivia Latva.

Naisten maajoukkueen pelinrakentajana toimineen Mäkitalon jatkopesti täyttää ison palan Alun ensi kauden kokoonpanossa. 28-vuotias 174-senttinen Mäkitalo pyöritti viime kaudella Alun peliä ja keräsi itse 10,5 pisteen, 4,3 korisyötön ja 3,1 levypallon keskiarvot.

Mäkitalo palasi vuosi sitten Suomeen palloiltuaan kaksi edellistä kautta Saksan pääsarjassa. Saksan lisäksi hän on pelannut urallaan Unkarissa, Tshekissä ja Ranskassa.

Hänellä on tilillään 41 naisten maaottelua, joista tuoreimmat viime kaudelta.

”Helppo valinta”

Mäkitalolle oli Forssassa jatkaminen helppo valinta.

– Päätin jo vuosi sitten jatkaa Suomessa. Alussa kaikki on sujunut hyvin, joten en oikeastaan pohtinut muita ratkaisuja, Mäkitalo kommentoi.

Mäkitalo asuu ja työskentelee osapäiväisesti Loimaalla, jossa hänen puolisonsa Matt Gibson jatkaa Bisonsin A-divisioonajoukkueessa.

Mäkitalo valmistui keväällä kauppatieteiden maisteriksi. Hän on pitänyt kuntoa yllä omatoimisesti ja on osallistunut jonkin verran myös naisten maajoukkueen kesätreeneihin.

Pallotuntumaa on tullut myös katukoriksen eli virallisemmin 3×3 -pelin SM-kiertueella, jossa Mäkitalon joukkue puolustaa viime vuoden mestaruutta. Mestarien tämän kauden nelikossa ovat pelanneet Mäkitalon kanssa Lotta Aaltonen, Vilma Kesänen ja Ella Salminen.

Forssalaiskasvatteja

Alun toinen jatkosopimuksen tehnyt peluri on 22-vuotias FoKoPon kasvatti Jenna Toivonen. Häneltä jäi viime kausi polvivamman vuoksi suurimmaksi osaksi väliin, kun liigapelejä ehti kertyä ennen syksyn loukkaantumista vain kuusi.

Alun tulokkaita ovat Feeniks Basketin kasvatit 17-vuotias Emilia Kilpinen ja 15-vuotias Fiia Hellsten.

Alun manageri Jyrki Tulander uskoo ettei kaksikko jää vain harjoitusrinkiin, vaan hankkii ensi kaudella peliminuuttejakin naisten Korisliigassa.

172-senttinen Kilpinen on takapelaaja, jolla on tilillään 12 maaottelua U16-maajoukkueessa. Kilpinen edusti viime kesänä Suomea 16-vuotiaiden EM-kisoissa.

Myös Hellsten lukeutuu ikäluokkansa maajoukkueryhmään ja saattaa pelata ensimmäiset maaottelunsa jo ensi kuussa PM-kisoissa. Feeniks Basketissa peräti kolmen eri ikäluokan SM-sarjajoukkueessa viime kaudella kunnostautunut Hellsten on 180-senttinen laitahyökkääjä.

Kolmas Feeniks Basketin peluri Alun ringissä on 17-vuotias 186-senttinen Olivia Latva, joka valittiin viime kaudella Kilpisen tavoin 18-vuotiaiden maajoukkueryhmään.

Kun Alku varmisti viime viikolla amerikkalaispelaaja Mia Loydin paluun Forssaan, on Alun uuden kauden joukkueessa nyt kuusi pelaajaa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

10.8.2020

Fingerpori

comic