Urheilu Kontiolahti

Nea ja Nora Kytäjä juhlivat nuorten SM-kultaa: Haka otti viestissä taas omansa

Tammelalaiset sisarukset tekivät hyvän pohjatyön ankkuri Leinamolle.
Kultakolmikko vasemmalta: tammelalaiset Nea ja Nora Kytäjä ja ankkuri Sonja Leinamo. Kuva: Juha Aaltonen
Kultakolmikko vasemmalta: tammelalaiset Nea ja Nora Kytäjä ja ankkuri Sonja Leinamo. Kuva: Juha Aaltonen

Valkeakosken Hakan hiihtojaoston puheenjohtajalla Markku Kytäjällä oli ainakin kaksi hyvää syytä odottaa kilpailua innolla, kun nuorten SM-hiihtojen viimeinen päivä käynnistyi alle 18-vuotiaiden tyttöjen 3×3,3 kilometrin viestillä.

Ja odotukset täyttyivät, sillä omat tyttäret Nea ja Nora hiihtivät hyvin ja petasivat hyvät asetelmat hämeenlinnalaiselle Sonja Leinamolle.

Odotettu mestaruus tuli ajalla 29.15,9. Nokialainen Kankaantaan Kisa hävisi 21,9 sekuntia.

Lauantaina pitkän matkan kilpailun keskeyttänyt Nea oli perinteisen tyylin osuutensa neljäs ajalla 10.18,8, mutta kärki oli vain 18 sekuntia nopeampi.

– Kun lauantaina putosin kärkiryhmästä, niin keskeytin säästääkseni voimia tälle päivälle. Oli aika rankka kisa tänään, kolmonen on raaka matka, kun koko ajan pitää hiihtää täysillä, sanoi Vuokatin urheilulukiota käyvä Nea Kytäjä.

Isosiskoaan kaksi vuotta nuorempi Nora oli kakkososuuden toiseksi nopein ajalla 9.13,1 ja hän nosti joukkueen kärkeen, Kankaantaan Kisa vaihtoi sekunnin myöhemmin.

– Kaaduin heti vaihdon jälkeen, mutta ensimmäisessä pitkässä nousussa sain jo kärjen kiinni. Rata oli rankka, oli kolme jyrkkää nousua, Nora Kytäjä tiivisti.

Leinamo oli ankkureista nopein ajalla 9.43,9.

– Tytöt pelasi hyvät asetelmat minulle, Leinamo tiivisti kilpailun.

Hakan hallintaa

Haka on hallinnut tyttöjen viestejä viime vuosina, se voitti 18-vuotiaiden viestin kolmannen kerran peräkkäin. Vuosi sitten Haapajärvellä Nea Kytäjä hiihti avausosuuden. Toissa vuonna Kytäjät eivät vielä olleet mukana viestimestaruutta juhlineessa kolmikossa.

Hopeasommissa Nora juhli kultaa viime vuonna Hollolassa viestissä ja Nea kaksi vuotta sitten Kuhmossa.

Nora Kytäjä on lahjakkuus myös yleisurheilussa.

– Hän voitti viime kesänä 2000 metrin mestaruuden ja otti esteissä hopeaa, Markku Kytäjä sanoi.

Haka pojissa kuudes

Poikien vastaavassa viestissä Haka oli kuudes. Iiro Uusitalo hiihti avausosuuden ja Niilo Syrjälä toisen. Haka vaihtoi kahdeksantena. Hakan kakkosjoukkue oli 14:s, ankkurina oli Elmeri Syrjälä. Hän nosti sijoitusta kahdella pykälällä. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

28.3.2020

Uusimmat