Urheilu Forssa

Neljässä ottelussa neljä voittoa: Hienosti sarjan aloittanut Feeniks Basket SM-sarjan kärkipaikalla

Forssalaisjoukkueen hyökkäysvoima oli liikaa EBT:lle.
Takapelaaja Janette Hanni avitti Feeniks Basketin karkuun EBT:ltä U19-tyttöjen SM-sarjassa. Kuva: Tapio Tuomela
Takapelaaja Janette Hanni avitti Feeniks Basketin karkuun EBT:ltä U19-tyttöjen SM-sarjassa. Kuva: Tapio Tuomela

Vahvasti syksyn aloittanut Feeniks Basket jatkaa ilman tappioita alle 19-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjassa. Feeniks Basket otti neljännessä pelissä neljännen voittonsa, kun se kukisti lauantaina kotisalissaan EBT:n Espoosta 97–85 (51–42) -lukemin.

Feeniks Basket pitää nyt piikkipaikkaa SM-sarjassa.

– En tietenkään osannut odottaa näin hyvää alkua sarjaan. Joukkueen hyökkäyspeliin olen tyytyväinen, mutta puolustuksessa on vielä parantamista. Yhtään nappipeliä emme ole vielä pelanneet, Feeniks Basketin valmentaja Rami Salonen totesi.

Vierasjoukkue aloitti lauantain ottelun terävästi. Hyvin heittänyt ja pelotta korille ajanut EBT johti ottelua parhaimmillaan 11 pisteellä lukemissa 11–22. Hiljalleen juonesta kiinni saanut Feeniks Basket nousi ensimmäisen kerran johtoon puolessa väliä toista jaksoa, eikä sen jälkeen keulapaikasta luopunutkaan.

Feeniks Basket ratkoi Jannette Hannin ja Anna Salon johdolla monipuolisesti, kun EBT sinnitteli pelissä mukana lähinnä kolmen pisteen heittojensa turvin. EBT nakutti ottelussa 14 onnistunutta kolmosta.

– Puolustaminen oli huonoa, etenkin yksi vastaan yksi -puolustus. Jouduimme tuplaamaan paljon, mikä antoi EBT:lle vapaita heittopaikkoja. Onneksi muutaman jakson puolustus piti paremmin ja pääsimme juoksemaan helppoja koreja, Salonen sanoi.

Vain seitsemän pelaajaa mukaan saanut EBT väsyi, kun Feeniks Basket pyöritti koko 12 pelaajaan rotaatiota. Penkillä aloittaneet pelaajat tekivät Feeniksille ottelussa mukavat 36 pinnaa, EBT:ltä penkiltä tuli pisteapuja vain yksi ainokainen.

Ottelun hahmo oli Feeniksin Janette Hanni, joka johti peliä ja pussitti 26 pistettä. Anna Salo nosteli 21 pistettä ja vei 15 levyriä. Emilia Kilpinen teki 13 pinnaa ja Anni Ajanko 12.

EBT:n tehot olivat pitkälti Tetta Lahden ja Nea Alapappilan varassa. Lahti heitti 27 pistettä, Alapappila vielä pisteen enemmän.

Feeniks Basket jatkaa SM-sarjapelejä jo sunnuntaina, joukkue kohtaa Pontevan Hyvinkäällä. FL

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic