Urheilu

NHL jatkaa kauttaan suoraan 24 joukkueen pudotuspeleillä – Ajankohdasta ei vielä tietoa

NHL on ollut keskeytyksissä 12. maaliskuuta lähtien koronavirustilanteen takia.

Maailman ykkösjääkiekkoliiga NHL aikoo jatkaa kauttaan suoraan 24 joukkueen pudotuspeleillä, kertoi liigan komissaari Gary Bettman myöhään tiistaina Suomen aikaa.

NHL on ollut keskeytyksissä 12. maaliskuuta lähtien koronavirustilanteen takia. Bettman ei kertonut pudotuspelien alkamiselle tarkkaa päivämäärää tai paikkaa, kertoo NHL.com. Hän kuitenkin sanoi odottavansa, että pelejä on kesän ja syksyn aikana.

Bettmanin mukaan pudotuspelit keskitetään kahdelle paikkakunnalle, mutta kaupunkeja ei ole vielä valittu. Vaihtoehtoja on kymmenkunta.

Liigan jatkumisen ajankohtaan ja valittaviin pelikaupunkeihin vaikuttaa koronavirustilanteen kehittyminen.

– Vakuutan, että teemme tämän siksi, että fanimme ovat sankoin joukoin pyytäneet kauden pelaamista loppuun, mikäli se suinkin on mahdollista. Myös pelaajamme ja joukkueemme ovat selvästi ilmaisseet haluavansa viedä kauden päätökseen, Bettman sanoi.

”Malli ei ehkä ole kaikkien mielestä täydellinen”

Molempien lohkojen neljä parasta joukkuetta pääsevät suoraan toiselle kierrokselle. Karsintakierros pelataan lohkojen sijoille 5–12 sijoittuneiden joukkueiden välillä.

Itälohkosta suoraan toiselle kierrokselle nousevat Boston Bruins, Tampa Bay Lightning, Washington Capitals sekä Philadelphia Flyers.

Länsilohkon nousijat ovat St. Louis Blues, Colorado Avalanche, Vegas Golden Knights ja Dallas Stars.

Joukkueet laitettiin paremmuusjärjestykseen maaliskuun pistetilanteen perusteella.

Bettman sanoi uskovansa, että playoffien kaksi ensimmäistä kierrosta saadaan pelattua reilussa kuukaudessa.

Yhteensä seitsemän joukkueen kausi päättyy runkosarjaan. Pelit loppuivat Buffalo Sabresilta, New Jersey Devilsiltä, Ottawa Senatorsilta, Detroit Red Wingsiltä, Anaheim Ducksilta, Los Angeles Kingsiltä sekä San Jose Sharksilta.

Kun NHL pantiin tauolle maaliskuussa, runkosarjaa oli jäljellä reilut kymmenen ottelua jokaiselta joukkueelta.

Bettmanin mukaan on ymmärrettävää, että liigan luoma malli ei ole kaikkien mielestä täydellinen.

– Uskomme kuitenkin luoneemme suunnitelman, jossa on huomioitu kaikki ne joukkueet, joilla käytännössä oli mahdollisuus päästä pudotuspeleihin kauden keskeytyessä, hän muotoili.

Harjoittelu voi alkaa kesäkuussa

NHL:n ja pelaajayhdistys NHLPA:n päättivät aiemmin, että seurat pyrkivät aloittamaan pienryhmäharjoittelun kesäkuussa, mutta harjoittelu tulee olemaan vapaaehtoista.

NHL laati harjoittelua varten muistion, jossa painotettiin esimerkiksi hyvää hygieniaa seurojen tiloissa, kokoontumisrajoituksien noudattamista, pelaajien terveyden säännöllistä seuraamista ja sitä, ettei vähänkään kipeänä voi osallistua joukkueen toimintaan.

Moni eurooppalaispelaaja on viettänyt koronatauon kotikonnuillaan ja joutuu nyt voimassa olevien määräysten mukaan määräajaksi karanteeniin Pohjois-Amerikkaan palatessaan.

Fingerpori

comic