Urheilu

NHL:n kausi alkaa 13. tammikuuta, runkosarjassa 56 ottelua per joukkue

Osa seuroista harjoitusleireille jo 31. joulukuuta, loput 3. tammikuuta.
Koronaviruspandemian viivästyttämä NHL-jääkiekkoliigan kausi 2020–21 alkaa 13. tammikuuta, kertoi liiga sivuillaan.

Koronaviruspandemian viivästyttämä NHL-jääkiekkoliigan kausi 2020–21 alkaa 13. tammikuuta, kertoi liiga sivuillaan. Runkosarjassa pelataan 56 kierrosta ja se päättyy 8. toukokuuta. Otteluohjelma julkaistaan lähiaikoina.

–  NHL odottaa innolla kautemme alkua, etenkin kun paluumme kaudella 2019–20 oli niin menestyksekäs, NHL:n komissaari Gary Bettman sanoi viitaten koronan runtelemaan viime kauteen, jonka mestariksi kruunattiin Tampa Bay Lightning syyskuun lopulla.

–  Tiedostamme kaikki ne haasteet, joita meillä on edessämme, kuten tiedostimme keväällä ja kesällä. Tärkein prioriteettimme on jatkossakin osallistujien ja peliyhteisöjemme terveys ja turvallisuus. Kiitän (pelaajayhdistys) NHLPA:ta ja etenkin sen johtajaa Don Fehriä yhteistyöstä saadaksemme liigan taas takaisin jäälle

NHL:n viralliset harjoitusleirit alkavat 3. tammikuuta, eikä kauteen valmistavia harjoituspelejä pelata. Ne seitsemän joukkuetta, jotka jäivät päättyneellä kaudella jatkopelien ulkopuolelle, saavat aloittaa leirinsä jo 31. joulukuuta. Nämä ovat Anaheim. Buffalo, Detroit, Los Angeles, New Jersey, Ottawa ja San Jose.

Pudotuspeleihin etenee 16 joukkuetta, ja pudotuspeleissä luvassa on totutut neljä pelikierrosta paras seitsemästä -periaatteella. Stanley Cup -mestari 2021 on selvillä heinäkuun puoliväliin mennessä. Liiga toivoo pääsevänsä normaaliin kalenteriinsa kiinni kaudella 2021–22, jolloin runkosarja alkaisi lokakuussa.

Neljä divisioonaa, joista yksi pelkästään kanadalainen

Oma erikoisuutensa tulevalla kaudella on se, että joukkueet kohtaavat vain muita saman divisioonan joukkueita. Liigan 24 yhdysvaltalaisjoukkuetta on jaettu kolmeen kahdeksan joukkueen divisioonaan, joissa joukkueet kohtaavat toisensa kahdeksan kertaa.

Neljäs divisioona muodostuu seitsemästä kanadalaisjoukkueesta, ja ne kohtaavat toisensa yhdeksän tai kymmenen kertaa. Kunkin divisioonan neljä parasta etenee pudotuspeleihin.

Järjestelyihin liittyy vielä epäselvyyksiä voimassa olevien koronavirusrajoitusten vuoksi. Esimerkiksi se, missä seitsemän kanadalaisjoukkuetta pelaavat, on vielä epävarmaa. Liigan alustavana suunnitelmana on se, että joukkueet pelaavat kotihalleissaan, vaikka ainakaan kauden alkaessa useimpiin halleihin ei voi ottaa yleisöä. Liiga kertoo olevansa myös valmis pelaamaan otteluita tarvittaessa neutraaleilla areenoilla.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic