Urheilu Forssa

Nice Run kerää ensi vuodeksi uutta vauhtia

Naisten lenkki tänä vuonna vain Forssassa ja Vaasassa.
Forssan Nice Runiin osallistui vuosi sitten noin 400 kuntoilijaa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Forssan Nice Runiin osallistui vuosi sitten noin 400 kuntoilijaa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan Salaman organisoima Nice Run liikuttaa naisryhmiä tänä vuonna vain kahdessa kaupungissa, tänään Vaasassa ja huomenna Forssassa.

Ensi vuonna tapahtumaa on tarkoitus laajentaa taas useammille paikkakunnille.

Salama hankki Ruotsissa käynnistyneen Nice Runin suomalaiset järjestämisoikeudet vuonna 2007. Parhaimmillaan Nice Runin kymmenkunta tapahtumaa ovat keränneet Suomessa yhteensä yli 13 000 naiskuntoilijaa.

Viime vuonna paikkakuntien määrä putosi kahdeksasta neljään ja nyt siis jäljellä ovat vain Forssa ja Vaasa.

Forssassa Nice Run on kerännyt parhaimmillaan noin 1300 osanottajaa, mutta nyt ilmoittautuneita oli maanantaihin mennessä noin 250. Vaasassa Nice Run veti viime vuonna lähes 2000 osanottajaa.

Salama on hoitanut Nice Runin järjestelyjä sivutoimisesti seuran toiminnanjohtajan Miia Laaksosen siirryttyä Suomen Urheiluliiton palvelukseen Naisten Kympin tapahtumapäälliköksi.

– Uusi vetäjä on haussa, mutta tämä vuosi mennään oto-työvoimalla, kertoo Salaman puheenjohtaja Kauko Nyström jr.

Salamalla on ensi vuodeksi suunnitelmia Nice Runin elvyttämiseksi.

– Nice Run on kiertänyt eri päivinä eri paikkakunnilla, mutta ensi vuodeksi on suunnitelmissa järjestää tapahtuma samana päivänä useissa kaupungeissa. Teemme tapahtumasta helpommin järjestettävän niin, että seuroilla on helpompi lähteä mukaan. Alamme syksyllä kartoittamaan kiinnostuneita seuroja, Nyström kertoo.

Forssan Nice Runin tapahtumapaikkana on entiseen tapaan yhtiönpuisto, jossa startti tapahtuu lämmittelyn jälkeen kello 18.30.

Nice Runissa kierretään jokirannan liepeillä noin viiden kilometrin lenkki omaan tahtiin. Mukaan voi lähteä yksin tai viiden hengen joukkueena. Lenkin jälkeen nautitaan piknikistä elävän musiikin säestyksellä. FL

Asiasanat

Näkoislehti

4.6.2020

Fingerpori

comic