Urheilu Forssa/Ristijärvi

Nora Kytäjä jatkoi hyviä hiihtojaan SM-viestissä: Nosti joukkueen sijoitusta seitsemän pykälää ankkuriosuudella

Haka 36:s miesten viestissä.
Nora Kytäjän hiihtokausi alkaa olla paketissa. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL
Nora Kytäjän hiihtokausi alkaa olla paketissa. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL

Tammelalainen Nora Kytäjä ankkuroi seuransa SkiTeam 105:n maaliin 28. sijalla naisten 3×5 kilometrin viestissä Ristijärvellä. Nuorella joukkueella hiihtänyt SkiTeam 105 jäi SM-kultaa voittaneesta Ikaalisten Urheilijoista viisi ja puoli minuuttia. Toiseksi tuli Hämeenlinnan Hiihtoseura ja kolmas oli Vuokatti Ski Team Kainuu.

Vasta 16-vuotias Kytäjä hiihti hyvän päätösosuuden. Hän nosti joukkueensa sijoitusta seitsemän pykälää. Kytäjän ohella joukkueessa hiihtivät Ilana Onnela ja Lotte-Line Ekström.

– Lähdin siinä yrittämään kiinni sellaisia joukkueita, joita oli vielä otettavissa kiinni. Rankkaa oli, perjantain kisaan oli mennyt paljon paukkuja, mutta ihan hyvin se meni, Kytäjä kertoo.

Kytäjä ei starttaa enää sunnuntain 30 kilometrille.

– Voi olla, että lauantain kisa oli talven viimeinen. Ensi kuulle suunniteltuja nuorten SM-kisoja tuskin pystytään koronarajoitusten vuoksi hiihtämään ainakaan SM-tasoisina.

Kaudesta jäi hyvä maku suuhun koronasta huolimatta. Ristijärven hyvien hiihtojen lisäksi Kytäjä oli kovassa vedossa nuorten SM-kisoissa Jyväskylässä. Hän otti siellä alle 17-vuotiaiden sarjan kultaa perinteisellä kympillä.

– Olin ainakin kunnossa silloin kuin pitikin.

Hakassa tammelalaisväriä

Valkeakosken Haka hiihti vahvasti tammelalaispainotteisella joukkueella miesten 4×10 kilometrin viestissä 36:nneksi. Eroa voittaneeseen Puijon Hiihtoseuraan kertyi pitkässä kisassa yli 20 minuuttia. Toinen oli Jämin Jänne ja kolmas Pohti Ski Team.

Nuoressa joukkueessa hiihtivät Iiro Uusitalo, Niilo Syrjälä, Rauli Aho ja Elmeri Syrjälä. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic