Urheilu Forssa

Nuorentuvalla FoSulla on runko koossa – Muutama avainpelaaja vielä kiikarissa

Kokemusta lähdössä uuden Suomisarjan aloittavasta joukkueesta, nuoruutta tulossa tilalle.
Puolustaja Niko Majalahti tekee paluun FoSun edustukseen. Kuva: Tapio Tuomela
Puolustaja Niko Majalahti tekee paluun FoSun edustukseen. Kuva: Tapio Tuomela

Forssan Suupparien Suomisarjaan valmistautuvan joukkueen rakentaminen on jo pitkällä. FoSun edustuksella on 18 sopimusta, joten joukkueen runko on kasassa.

Neuvottelut aloitettiin nuoremman pelaajapolven kanssa, ja siitä on edetty kokeneempaa kalustoa kohti. FoSun luotsina jatkava Ville Into pitää tilannetta hyvänä.

– Neuvotteluja pelaajien kanssa jatketaan koko ajan. Tästä on hyvä edetä, kun runko on kasassa. Huomattavaa on, että vain kaksi pelaajaa ei ole omia kasvatteja. Tämä on osoitus siitä, että pystymme kasvattamaan pelaajia edustukseen asti, päävalmentaja Into kertoo.

FoSun maalivahtiosasto on yhtä pelaajaa vaille valmiina. Kaksikon Antti Järvinen-Tuomas Raistakka seuraksi yritetään saada vielä joukkueen viime kauden ykkösvahtia Jarno Prihtiä.

Puolustajia on koossa seitsemän. Mielenkiintoinen nimi on FoSussa aiemminkin pelannut Niko Majalahti, joka tekee paluun joukkueeseen pelattuaan Antti Järvisen kanssa viime kaudella 2. divisioonaa Kalvolassa.

– Niko on hyvä rightin puolen pakki. Hän ilmoitti Antin tapaan heti kiinnostuksensa pelata meillä ensi kaudella.

Hyökkääjiä FoSulla on nyt yhdeksän. Kaarti on pääasiassa nuorta, mutta hyvin liikkuvaa ja paikkansa edustuksessa jo lunastanutta.

– Kulmalan Miikan tilanne on vielä auki. Paljon on kiinni siitä, mistä opiskelupaikka löytyy, toimimme sitten sen mukaan.

Kovia lähtijöitä

Lähtijöitäkin joukkueesta on. Ja nimekkäitä sellaisia.

FoSun viime kauden kapteeni Viljo Hautala jatkaa uraansa Tampereella, samoin edustuksen viime kauden parhaana palkittu Saku Kartano, joka Hautalan tapaan asuu Tampereella.

Taitava pakki Matti Mertanen jatkaa pelaamista Turussa, jossa käy töissä ja opiskelee. Kovaa laukova pitkäaikainen FoSu-puolustuksen keulakuva Tommi Mäkinen puolestaan päätti uransa viime kevääseen.

Monipuolinen hyökkääjä Leevi Kainulainen ei ole lähdössä, mutta hän loukkasi pahasti polvensa kauden viimeiseksi jääneessä pelissä maaliskuussa.

– Leevin polvi meni sen verran pahasti, että hän parantelee lähes koko kauden jalkaansa. Kyseessä on kovan luokan pelimies, emmekä halua kiirehtiä toipumista.

FoSu toivoo täydentävänsä hyökkäyskalustoaan viime kausien luottopelaajilla. Neuvotteluja käydään vielä avainpelaajien Kalle Laukkasen, Ville Salomäen, Markus Lintulan ja Joe Koppasen kanssa.

Peruskunto ykkönen vauhdissa

FoSun valmistautuminen alkavaan kauteen sujuu tuttuun tyyliin koronakeväästä huolimatta. Menossa on peruskuntokausi ykkönen, joka sisältää paljon omatoimitreeniä ja yhteisiä viikonloppuleirejä.

Varsinainen kauteen valmistava joukkueharjoittelu aloitetaan elokuun alussa.

– Hyvillä mielin ollaan. Joukkue nuorenee, mutta nuoriso-osasto on taitavaa, Into painottaa.

Uusi, Divarin ja 2. divisioonaan väliin muodostettu Suomisarja antaa väriä ensi kauteen.

– On kiva päästä kohtaamaan uusia joukkueita uusissa halleissa. Vauhti nousee varmasti, kun vanhat kaverijengit jäivät 2. divisioonaan ja sarjassa vilistää nälkäisiä nuoria joukkueita. FL

Luitko jo tämän: https://www.forssanlehti.fi/urheilu/hommat-edistyvat-etanakin-nalkainen-fosu-juonii-jo-uutta-kautta-608967

Forssan Suuppareilla kovia jatkajia ja lähtijöitä

FoSun sopimustilanne kaudelle 2020–21 kesäkuun lopulla (suluissa seura, jos ei ollut FoSu viime kaudella):

Maalivahdit: Antti Järvinen (Kalvolan Keihäs), Tuomas Raistakka.

Puolustus: Juha Aaltonen, Arttu Korteniemi, Oiva Leinonen, Riu Yaemyim, Niko Remes, Eero Ryhtä, Niko Majalahti (Kalvolan Keihäs).

Hyökkäys: Jesse Aaltonen, Elmeri Ahola, Aku Alalempi, Eelis Brusin, Rasmus Hakamäki, Akseli Julkunen, Veeti Kainulainen, Aatu Korpi-Seppälä, Miika Kulmala.

Varmat lähtijät

Viljo Hautala, Saku Kartano, Matti Mertanen, Tommi Mäkinen. Leevi Kainulainen lienee sivussa lähes koko kauden polvivamman takia.

FoSu neuvottelee vielä 4–5 kokeneemman pelaajan kanssa ensi kaudesta.

Uusimmat

Näkoislehti

8.7.2020

Fingerpori

comic