Urheilu Forssa

Nyt on tiukka paikka: FoSu lähtee haastajana kärkijoukkueen kaatoon

Suoraniemi Norjaan, sairastuvalla ruuhkaa.
FoSu lähtee perjantaina kaatamaan kärkijoukkue SBS Wirmoa. Tehoja toivotaan muun muassa tässä tykittävältä Eelis Brusinilta. Kuva: Lassi Puhtimäki
FoSu lähtee perjantaina kaatamaan kärkijoukkue SBS Wirmoa. Tehoja toivotaan muun muassa tässä tykittävältä Eelis Brusinilta. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan Suupparit joutuu lähtemään haastavista olosuhteista perjantaiseen kärkiotteluun SBS Wirmoa vastaan.

Kuntoon loukkaantumisten jäljiltä päässyt sentteri Antti Suoraniemi päätti lähteä Norjaan, jonne hän sai kiinnostavan työ- ja sopimustarjouksen. Riveistä on varmuudella poissa monta muutakin avainpelaajaa, osa loukkaantumisten, osa armeijan kertausharjoitusten takia.

– Onhan tämä tilanne hieman surkuhupaisa loukkaantumisten ja poissaolojen takia. Meillä on kasvattajaseurana kuitenkin paljon pelaajia, joten uskon, että saamme tähänkin otteluun iskukykyisen joukkueen, kertoo FoSun päävalmentaja Ville Into.

Classicissa aiemmin pelannut ja eri nuorisomaajoukkueet läpikäynyt Suoraniemi pääsi FoSussa erinomaiseen iskuun. Pitkään loukkaantumisista kärsinyt peluri teki FoSussa 8 pelissä pisteet 5+1.

Taitavan hyökkääjän kausi jatkuu Norjan liigan NOR 92 Tigersissä.

– Antti oli viime viikolla Norjassa try outilla ja vakuutti seuran johdon. Antti viihtyi meillä hyvin, mutta tämä oli eräänlainen once in lifetime -tilaisuus, johon kannatti tarttua. Siihen liittyi myös työkuvio, kertoo Into.

Inton mukaan FoSu ei halunnut jarruttaa Suoraniemen lähtöä, vaikka menetti riveistään juonikkaan sentterin.

– Emme ole sellainen seura, joka haluaisi jarrutella pelaajien siirtymistä. On meillekin hieno asia, että pystyimme auttamaan pari vuotta loukkaantumisista kärsineen pelaajan kuntoon ja hänen uransa takaisin raiteilleen.

FoSu joutuu perjantain peliin myös ilman Kalle Laukkasta, Leevi Kainulaista ja Saku Kartanoa. Laukkanen parantelee vielä vääntynyttä nilkkaansa, Kainulainen ja Kartano ovat parin viikon kertausharjoituksissa.

Lisäksi nilkkavaivaisen Joe Koppasen ja takareittään loukanneen Tommi Mäkisen pelaaminen on epävarmaa.

– Nyt on nuorten pelaajien tilaisuus ottaa vastuuta ja antaa näyttöjä, Into toteaa.

Mynämäkeläinen SBS Wirmo johtaa 2. divisioonan länsirannikon lohkoa 19 pisteellä, FoSu on heti perässä 18 pisteessä. Joukkueet ovat nokikkain Forssassa perjantaina kello 18.30.

– Wirmo on joukkue, jolla on kolme hyvää kentällistä, eikä niitä ole monta tässä sarjassa. Me olemme yleensä se joukkue, joka hallitsee ja pitää enemmän palloa, mutta tässä pelissä uskon pallonhallinnan menevän 50–50.

Hyvässä vireessä oleva FoSu on voittanut kolme edellistä peliään ja aikoo olla kuskin paikalla myös lohkon kärkikamppailussa. Helpolla voitto ei kuitenkaan irtoa.

– Meidän täytyy pelata ehjät 60 minuuttia, mikäli aiomme ottaa tästä ottelusta pisteitä. FL

Uusimmat

Näkoislehti

11.8.2020

Fingerpori

comic