Urheilu Forssa

Nyt otetaan miehestä mittaa: Onko pesäpalloilija vikkelin vai peseekö futari kaikki?

Atte Lahti haastoi palloilijat ottamaan mittaa toisistaan sadalla metrillä.
Eri palloilulajien edustavat ottavat mittaa toisistaan ensi viikon keskiviikkona Forssan urheilukentällä. Tuntumaa rataa hakivat FJK:n Manu Kuisma, FoSun Leevi Kainulainen ja FPS:n Samuli Virtanen. Lähettäjänä maskotti Salamanalle. Kuva: Tapio Tuomela
Eri palloilulajien edustavat ottavat mittaa toisistaan ensi viikon keskiviikkona Forssan urheilukentällä. Tuntumaa rataa hakivat FJK:n Manu Kuisma, FoSun Leevi Kainulainen ja FPS:n Samuli Virtanen. Lähettäjänä maskotti Salamanalle. Kuva: Tapio Tuomela

Forssan Salaman ensi keskiviikkona järjestettävien junioriyleisurheilukilpailujen ohessa käydään mielenkiintoinen pikajuoksukisa.

Eri palloilulajien edustajat ottavat sadalla metrillä mittaa toisistaan. Voittaja saa haltuunsa Forssan nopein palloilija -tittelin.

Hauskan kisan ideoi Forssan Salaman nuorisovalmennuspäällikkö Atte Lahti, joka on itse liigatason salibandypelaaja.

– Keksin idean juoksukisasta muutama kuukausi sitten. Nyt tuli hyvä väli kisan järjestämiselle ja sain juoksijatkin kasaan. Onhan tällaisia haasteita varmasti muualla joskus pidetty, mutta tietääkseni tämä on ensimmäinen kerta Forssassa, Lahti kertoo.

Lähtöviivalle ovat uskaltautumassa edustajat salibandyseura FoSusta, koripalloseura FoKoPosta, jalkapalloseura FJK:sta, jääkiekkoseura FPS:stä sekä pesäpalloseura Koetus Junioreista. FoSun värejä puolustaa Leevi Kainulainen, FoKoPon Oskari Kaseva, FJK:n Manu Kuisma, FPS:n Samuli Virtanen ja Koetus Junioreiden Lassi Nordman.

On helppoa pitää juoksun ennakkosuosikkina kesäisen lajin edustajaa kuten vikkeläjalkaista pesäpalloilijaa tai jalkapalloilijaa, mutta juoksun ideoinut Lahti nostaa omaksi suosikikseen FoKoPon takamiehen Oskari Kasevan.

– Oskari on suosikkini siksi, että hänellä on juoksutaustaa, toteaa Lahti Kasevasta, joka yleisurheili takavuosina Tammelan Ryskeen riveissä.

Muillakin osallistujilla on toki juoksussa sanansa sanottavana.

– Kyllähän sitä tällaisiin juttuihin aina voittamaan lähdetään, toteaa FJK:n nopeajalkainen kärkimies Manu Kuisma.

Salibandyn pelaajat ovat kentällä vauhdikkaita ja tekevät nopeita käännöksiä ja spurtteja, mutta miten onnistuu tiukka satanen suoralla?

– Saa nähdä miten juoksu pysyy koko matkan kasassa. Juoksun pitäisi kulkea niin, ettei tarvitse jälkikäteen hävetä, naurahti FoSun Leevi Kainulainen.

FPS:n Samuli Virtanen on jääkiekkoilijana isokokoinen ja lihaksikas. Vaikka voima on nopeutta, Virtanen ei ota juoksusta paineita. Hän on viimeksi juossut sata metriä kelloa vastaan joskus yläasteella.

– Minun lajiani pelataan luistimet jalassa, nämä muut juoksevat. Ei minulla ainakaan paineita ole, Virtanen tuumi.

Lahti odottaa haastesatasesta mukavaa väriläiskää junnukisojen lomaan.

– Toivottavasti paikalle tulee tavallisten yleisurheilun seuraajien lisäksi myös palloilulajien yleisöä katsomaan, miten heidän suosikkinsa juoksussa pärjäävät.

Palloilijoiden haastesatanen juostaan keskiviikkona 31. heinäkuuta Forssan urheilukentällä kello 18.30 juniorikisojen yhteydessä. FL

Uusimmat

Näkoislehti

1.6.2020

Fingerpori

comic