Urheilu Forssa

Nyt tarvitaan kannustusta: Nollakutoset tähtää kivikovaan SM-sarjaan

FoSun junnut lähtevät kaatamaan suurseuroja viikonlopun karsintaturnaukseen.
FoSun nollakutoset hioi viikolla peliä kuntoon SM-karsintaturnausta varten. Kuva: Tapio Tuomela
FoSun nollakutoset hioi viikolla peliä kuntoon SM-karsintaturnausta varten. Kuva: Tapio Tuomela

Forssassa karsitaan viikonvaihteessa SM-sarjapaikoista. Paikasta C2-poikien ylimmällä sarjaportaalla kamppailevat FoSun nollakutosten lisäksi Oilers Espoosta, Imatran Voima ja EräViikingit Helsingistä.

Systeemi on selkeä. Turnauslohkon voittaja menee suoraan SM-sarjaan, kakkonen ja kolmonen jatkavat karsintaa viikon kuluttua. Jumboksi jääneen kohtalona on jäädä pelaamaan aluesarjoja.

FoSun urakka on kova, mutta joukkue ei ole vailla mahdollisuuksia.

– Jokaista peliä lähdemme voittamaan, viikonloppuna sitten nähdään, mihin se riittää. Pieni pilke pidetään silmäkulmassa, emme mene kentälle kampaat irvessä, kertoo FoSun valmentaja Marko Ikonen.

Oilers ja EräViikingit ovat isoja seuroja ja hyviä joukkueita, Voimasta Ikosella ei ole tarkempaa kuvaa.

– Oilers White on kova sakki, EräViikingit Pohjoinen on vielä kovempi. Imatran Voimasta minulla ei ole mitään tietoa, emme ole kohdanneet joukkuetta koskaan missään turnauksessa.

Itseluottamus kohdillaan

FoSun isoille odotuksille on katetta tasokkaasta vastuksesta huolimatta. FoSu pelasi heinä-elokuun vaihteessa Mestareiden Cup -kutsuturnauksessa Turussa ja venyi maan suurimpien seurojen joukossa komeasti kolmanneksi.

FoSu pystyi kaatamaan Turussa Happeen, Classicin ja TPS:n.

– Mestareiden Cup meni hienosti ja antoi meille paljon itseluottamusta. On aina mukava kaataa suuria seuroja, Ikonen sanoo.

Ikosen mukaan hän luotsaa iloista ja loppuun asti taistelevaa porukkaa. Myös taitoa riittää.

– Meillä on tässä ryhmässä 2–3 ihan ikäluokan huippupelaajaa. Meillä on myös tosi hyvä maalivahti, se on tärkeä asia.

Joukkueella on turnausta varten taktiikka laadittuna. FoSu tietää, miten kutakin vastustajaa vastaan lähdetään pelaamaan.

– Kaikki joukkueet ovat voitettavissa, mutta hyvin pitää silloin onnistua.

Harvinaista herkkua

SM-karsintaturnaus pelataan Forssassa lauantaina ja sunnuntaina. FoSu kohtaa lauantaina kello 14 Oilersin, kello 17.30 vastassa on Voima. Sunnuntaina joukkue kohtaa kello 11 EräViikingit.

– Nyt kannattaa lähteä hallille, on hyviä pelejä tarjolla. Eivät nämä SM-karsinnat ole täällä jokavuotinen juttu, Ikonen muistuttaa. FL

Näillä pelaajilla SM-paikasta taistelemaan

Maalivahdit Mikael Rissanen ja Eemeli Pura.

Kentällä Aapo Ryhtä, Roope Lepistö, Eemil Rämö, Ville Marjamäki, Veikka Kallionpää, Aatu Seppänen, Rasmus Riikonen, Titus Uutela, Miro Vihreäsaari, Ville Rekola, Eero Korvenoja, Elmo Ikonen, Jeremi Virtanen, Eetu Loponen, Viljami Engman ja Tuomas Suoniemi.

Valmentajat Marko Ikonen, Mikko Rekola ja Johanna Rekola, huoltaja Jari Kallionpää.

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic