Urheilu Forssa

Odottavan aika on pitkä: Joustokaukalo tulee, mutta Mestis-lisenssi antaa vielä odottaa

Jääkiekkoliitto haluaa Palloseuralta uusia selvityksiä ennen ratkaisuaan lisenssistä Mestikseen.
Jäähalliin saadaan uusi joustokaukalo, mutta vielä ei ole varmuutta siitä, millä tasolla FPS ensi kaudella pelaa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Jäähalliin saadaan uusi joustokaukalo, mutta vielä ei ole varmuutta siitä, millä tasolla FPS ensi kaudella pelaa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan Palloseuran Mestis-paikan kohtalo ei ratkennut vielä tiistaina. Suomen Jääkiekkoliiton lisenssikomitea kokoontui, mutta ei tehnyt päätöstä FPS:n Mestis-lisenssistä.

– Tilanne on edelleen auki. Liitto haluaa meiltä vielä muutamista asioita lisää tietoa, joten me toimitamme heille ne tiedot, FPS:n puheenjohtaja Juha-Matti Vuorela kertoo.

Vuorela ei halua sanoa, mistä asioista liitto kaipaa tarkempaa tietoa.

– Näitä meidän asioita selvitetään nyt juurta jaksaen. Ne on niitä samoja juttuja, mitä on aiemminkin räknätty. Lisää paperihommia tuli, Vuorela toteaa.

Liitto myönsi huhtikuun lopulla Kiekko-Espoolle Mestis-lisenssin, mutta halusi Palloseuralta lisäselvityksiä ennen ratkaisuaan. Palloseura toimitti ne, mutta nyt selvityksiä halutaan siis vielä lisää.

Hyvä keskustelu

Vaikkei komitealta saatu myönteistä lisenssipäätöstä, nytkähti FPS:n Mestis-hanke eteenpäin, kun Forssan kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantai-iltana uuden joustokaukalon hankinnan jäähalliin. Liitto on pitänyt yhtenä lisenssin ehtona, että jäähallissa on nykyaikainen, vanhaa kaukaloa turvallisempi joustokaukalo.

Vuorela otti valtuuston päätöksen iloisena vastaan.

– Hienoahan se on, että kaupunginvaltuusto on meidän tukena.

120 000 euron kaukalohankintapäätöstä edelsi värikäs keskustelu ja kaksi äänestystä.

– Siellä oli hienoja puheenvuoroja molempiin suuntiin. Oli hyviä ja asiallisia näkemyksiä meidän asian puolesta ja hyviä näkemyksiä meidän asiaa vastaan. Nämä ovat isoja juttuja, joten on hyvä, että niistä käydään kunnon keskustelu, Vuorela sanoo.

Hommia paljon edessä

Vuorelan mukaan Palloseura toimittaa liittoon lisää tietoa tällä viikolla.

– Odottavan aika on pitkä. Kyllähän tässä sormet syyhyävät, että pääsisi tekemään ensi kautta varten asioita.

Palloseura keräsi Pelasta Palloseura – Menestys syntyy yhdessä -kampanjalla reilut 46 000 euroa. Tästä huomattavasta tukisummasta huolimatta Mestis-tason budjetin laatiminen vaatii seuralta paljon työtä.

Vuorelan mukaan Palloseuralla on valmiina henkilö, joka aloittaa myyntityön heti, kun selviää missä sarjassa seura pelaa. FPS on hakenut Mestiksen lisäksi lisenssiä Suomi-sarjaan.

Joukkueen kasaaminen pääsee kunnolla vauhtiin vasta sitten, kun liitolta saadaan päätös sarjatasosta.

– Ei tässä voi oikein paljon tehdä ennen liiton ratkaisua. Totta kai koko ajan pidetään yhteyksiä ja neuvotteluja jatketaan, mutta todenteolla hommat saadaan etenemään vasta kun liitolta tulee lisenssipäätös.

Vuorela ei suostu tässä vaiheessa arvioimaan, kuinka todennäköisesti seura pelaa Mestiksessä ensi kaudella.

– Se on turhaa spekulointia. Harmittavaa, ettemme saaneet vielä lisenssipäätöstä, mutta toimitetaan nyt sinne vielä ne muutamat jutut, mitä ne halusivat. FL

Luitko jo tämän: Forssan jäähalli saa joustokaukalonsa: Äänestystulos 28-12, tyhjiä 3

Uusimmat

Fingerpori

comic