Urheilu Rovaniemi

Olli Saarenmaa murtautui ensin ja sitten murtui - Koijärven Kunnon kasvatilla jo neljäs seura

Kämmenluun vamma pudotti forssalaiskasvatin Team Lakkapään ykköshakkurin tontilta.
Olli Saarenmaa nousi tammikuussa välillä Team Lakkapään ykköshakkuriksi. Kuva: Lentopalloliitto
Olli Saarenmaa nousi tammikuussa välillä Team Lakkapään ykköshakkuriksi. Kuva: Lentopalloliitto

Koijärven Kunnon kasvatti Olli Saarenmaa murtautui alkuvuodesta lentopallon Mestaruusliigassa rovaniemeläisen Team Lakkapään aloituskuusikkoon hakkuriksi.

Murtautumista seurasi kuitenkin murtuminen, kun Saarenmaan kämmenluu murtui viime viikolla. Hakkuri uskoo palaavansa peliin noin kuukauden kuluttua.

Nuorella miehellä jo neljäs seura

Saarenmaa täytti tammikuussa 21 vuotta, mutta lentopallouraa on ehtinyt kertyä jo neljässä seurassa.

Saarenmaa pelasi Kunnossa miesten kakkossarjaa 15-vuotiaana, mutta sen jälkeen hän siirtyi Salon Viestin junioreihin ja sieltä eteenpäin Vammalaan. VaLePassa kului neljä kautta A- ja B-junioreissa, miesten kakkosjoukkueessa Ykkössarjassa sekä myös edustusjoukkueen liigaringissä. Saarenmaa pääsi muutaman kerran nimivahvan VaLePan mestaruusliigamiehistöön, mutta peliaikaa ei tullut.

Sitä Saarenmaa lähti hakemaan toissa vuonna Rovaniemeltä Perungan Pojista, joka pelaa Mestaruusliigaa Team Lakkapään sponsorinimellä.

– Viime kaudella peliaikaa ei tullut paljon, mutta loppukaudesta pääsin pelaamaan muutaman pelin, Saarenmaa kertoo.

Aussihakkurin ailahtelu avasi paikan

Tällä kaudella peliaikaa on alkanut tulla. Lakkapään australialaisen ykköshakkurin Regan Fathersin kausi on ollut vaihteleva. Aussi on iskenyt paljon pisteitä, mutta onnistumisprosentti on jäänyt helppojenkin virheiden vuoksi vaisuksi. Tämä on avannut mahdollisuuden 194-senttiselle Saarenmaalle.

– Tammikuussa aloin saada paljon vastuuta. Olin aloituksessa kolmessa pelissä ja muissakin sain vaihdosta tultuani paljon peliaikaa, Saarenmaa kertoo.

Viime viikolla harjoituksissa sattunut iskukäden kämmenmurtuma tuli siis pahaan saumaan.

Loukkaantumiset ovat muutenkin verottaneet rovaniemeläisjoukkueen miehistöä jopa niin paljon, että viime viikolla seura joutui siirtämään mestaruusliigapelinsä, kun ukot loppuivat.

Saarenmaa arvioi pääsevänsä pelikuntoon noin kuukauden kuluttua. Mestaruusliigan runkosarja loppuu tuossa vaiheessa, mutta muutaman viikon huilin jälkeen Team Lakkapään pelit jatkuvat putoamiskarsinnoissa.

Rovaniemellä on juhlittu 2000-luvulla neljää Suomen mestaruutta, mutta tämä kausi on ollut heikko, kun 27 pelistä on tullut vain yksi voitto. Team Lakkapää jää runkosarjan jumboksi ja joutuu karsintoihin Ykkössarjan parhaita vastaan.

– Sarjapaikan säilyttäminen ei pitäisi olla meille vaikeata, Saarenmaa uskoo.

Päätoiminen lentopalloilija

Saarenmaa on viihtynyt Rovaniemellä täysipäiväisenä lentopalloilijana.

Huhtikuussa tosin punkka siirtyy Helsingin Santahaminaan puolustusvoimien urheilukouluun.

Armeijapalvelus vaikuttaa myös Saarenmaan ensi kauden seuraan. Kulkeminen Helsingistä Rovaniemelle kuulostaa hankalalta, mutta tuleva varusmies ei sulje pois Rovaniemellä jatkamistakaan.

– Lentämällä matkat onnistuisivat. Joka tapauksessa tavoitteena on jatkaa liigassa pelaamista, Saarenmaa korostaa. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

30.3.2020

Uusimmat