Urheilu

Olympiakomitea pudotti vankeustuomion saaneen Järvisen Tokio-joukkueesta, Keskinen nousi Kurtbayn pariksi Nacra 17 -purjehduksessa

Olympiakomitea ei nimennyt Katiska-huumejutussa tuomittua purjehtija Janne Järvistä Tokion olympiajoukkueeseen. Lehtikuva/JUKKA SAARIKORPI SPV

Olympiakomitea ei nimennyt Katiska-huumejutussa tuomittua purjehtija Janne Järvistä Tokion olympiajoukkueeseen. Järvinen purjehti Nacra 17 -luokan maapaikan Sinem Kurtbayn parina maaliskuun lopussa. Tokiossa Kurtbayn parina purjehtii kuitenkin Järvisen sijasta Akseli Keskinen.

Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori totesi, että valinta voitiin tehdä urheilullisin perustein kansainvälisen menestyksen perusteella. Jos niin ei olisi voitu tehdä, Olympiakomitean hallitus olisi joutunut vakavasti harkitsemaan, voidaanko Järvinen valita kisoihin eettisistä syistä.

Myös Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki korosti, että urheilullisesti Järvinen ja Keskinen ovat tasavahvoja.

Järvinen tuomittiin 8. huhtikuuta Helsingin käräjäoikeudessa kahden ja puolen vuoden vankeuteen törkeästä rahanpesusta ja avunannosta törkeään huumausainerikokseen. Järvinen on päättänyt valittaa vankeustuomiostaan hovioikeuteen, joten tuomio ei ole lainvoimainen.

Järvinen kommentoi eilen MTV:lle, että hän valittaa Urheilun oikeusturvalautakuntaan, jos häntä ei valita Tokioon.

Järvinen kertoi MTV:lle informoineensa Olympiakomiteaa jo vuosi sitten, kun oikeusprosessi tuli vireille.

–  Kun asiat tulivat vuosi sitten esille, halusin välittömästi alkaa käydä hyvin avoimesti läpi tilannetta sekä lajiliiton että Olympiakomitean kanssa. Tein tapahtumista niin kirjalliset kuin suullisetkin selvitykset. Sain silloin selkeän vihreän valon, että meidän olympiaprojekti saa jatkua, Järvinen sanoi MTV:lle.

Tänään kisoihin ei valittu muita kuin Nacra 17 -luokan kaksikko. Suomen olympiajoukkueen koko kasvoi 14:ään. Aiemmin kisoihin oli nimetty 12 urheilijaa.

Uusimmat

Fingerpori

comic