Urheilu Forssa

Päävalmentaja Ville Into joutuu miettimään jatkoaan Forssan Suuppareissa erinomaisen kauden jälkeen

Optiovuosi sopimuksesta jäljellä, mutta Suupparit Divarin porteille valmentaneen Inton aika on kortilla työ- ja opiskelukiireiden takia.
Ville Into luotsasi nuorentuneen ja pelityyliä uudistaneen FoSun Divarin karsintaan. Kuva: Tapio Tuomela
Ville Into luotsasi nuorentuneen ja pelityyliä uudistaneen FoSun Divarin karsintaan. Kuva: Tapio Tuomela

Forssan Suupparien päävalmentaja saattaa vaihtua ensi kaudeksi. FoSun Divarin kynnykselle luotsanneella Ville Intolla olisi sopimuksestaan optiovuosi jäljellä, mutta hän ei ole varma, jatkaako tehtävissään.

Hyvää työtä FoSun peräsimessä tehneellä Intolla on periaatteessa halua jatkaa, mutta työ- ja opiskelukuviot mutkistavat tilannetta.

– Oma jatkoni on vielä auki. Työkuvioihini on tulossa muutoksia, tehtävät lisääntyvät ja samalla pitäisi suorittaa huippuvalmentajatutkintoa. Halua jatkaa on, mutta siviiliasioiden takia tilannetta täytyy harkita tarkkaan, Into kertoo.

Uusi kausi painaa jo päälle, joten kovin pitkään Into ei voi tulevaa miettiä.

– Kyllä tuossa vapun jälkeen pitäisi ratkaisu olla selvillä. Minulla on sataprosenttinen intohimo jatkaa FoSun valmentamista, mutta onko minulla antaa sataprosenttinen sitoutuminen ja aika FoSulle. Ajankäyttö täytyy funtsia tarkkaan, ennen kuin päätöksiä tehdään, Into muotoilee.

Pienestä oli nousu kiinni

FoSu pelasi uudessa Suomisarjassa hyvän kauden, vaikka nousu Divariin jäi saavuttamatta. Kaudesta 2019–20 selvästi nuorentunut joukkue oli B-lohkossaan SBS Wirmon jälkeen toinen ja jatkoi pitkän koronatauon jälkeen vahvasti pelejään Divarin karsintasarjassa.

FoSu oli tässäkin, kevättalvella pelatun sarjan lohkossaan toinen, nyt edelle ylsi SalBa. Kakkossija tiesi paikkaa varsinaisessa Divarin karsinnassa, jossa vastaan asettui oman lohkonsa ykkönen, tamperelainen Soittorasia.

Soittorasia osoittautui odotetun kovaksi vastustajaksi ja nousi kahdella täpärällä maalin voitolla Divariin. Toisen nousupaikan vei omansa sarjansa voittanut SalBa Raumalta.

– Kyllä kauteen pitää olla kokonaisuutena tyytyväinen. Olimme kaksi kertaa lohkossamme kakkosia ja nousukin oli lähellä. Täytyy muistaa, että joukkue nuorentui täksi kaudeksi paljon ja jouduimme ajamaan sisään uuden, Forssassa vähän vieraamman pelitavan. Lähtökohtiin nähden kausi sujui hienosti, Into sanoo.

Uusi sarja näytti tarpeellisuutensa, pelit olivat tasaisempia ja tasokkaampia kuin taakse jääneessä 2. divisioonassa.

– Uudelle sarjalle oli tarvetta. Kaikki joukkueet uudessa sarjassa harjoittelevat tosissaan ja pelaavat tavoitteellisesti. Vanhan ajan huvikseen pelaavat kaveriporukat jäivät alemmille tasoille.

Hieno kasvutarina

Into on erityisen tyytyväinen siihen, miten hyvin nuori joukkue omaksui puolustavamman pelitavan. Joukkue pystyi selvästi tiivistämään alakertaansa ja tekemään silti riittävän määrän maaleja.

– Tämä oli pojilta hieno kasvutarina, ei ole kovin helppoa opetella uutta pelitapaa. Me onnistuimme kuitenkin päivittämään FoSun pelityylin nykypäivään, Into kehuu.

Ensi kaudella, valmentaa Into joukkuetta tai ei, hän toivoo näkevänsä lisää tehtyjä maaleja.

– Nyt kun puolustus on saatu kuntoon, voidaan aktivoida pallollista peliä. Aivan kaikkea ei voi yhdellä kertaa uudistaa, vaan asiat täytyy käydä yksi kerrallaan läpi, Into muistuttaa. FL

Vahvaa tekemistä FoSulta uudessa sarjassa

FoSu nuorentui koronan takia kesken jääneestä kaudesta 2019–20 ja muutti pelityyliään puolustavammaksi onnistuneesti.

FoSu ehti pelata uudessa Suomisarjassa lohkossaan 8 peliä, joista se voitti 5 ja hävisi 3. Lohkon kärki: 1) SBS Wirmo 20 pistettä, 2) FoSu 16 pistettä, 3) GrIFK 15 pistettä.

Pelit jatkuivat koronatauon jälkeen Divarin karsintasarjassa. FoSu pelasi siinä 7 ottelua, joista voitti viisi: Lohkon B kärki: 1) SalBa 21 pistettä, 2) FoSu 15 pistettä, 3) KrP Akatemia 15 pistettä.

Divarikarsinnassa FoSu kohtasi Soittorasian. Pelit Soittorasia-FoSu 4–3, FoSu-Soittorasia 5–6. Soittorasia Divariin voitoin 2–0.

FoSun pistepörssi TOP 5:

1) Kalle Laukkanen 16 ottelua 26+6=32 pistettä, 2) Ville Salomäki 17 ottelua 8+11=19 pistettä, 3) Markus Lintula 14 ottelua 3+15=18 pistettä, 4) Rasmus Hakamäki 17 ottelua 10+5=15 pistettä, 5) Veeti Kainulainen 13 ottelua 3+8=11 pistettä.

Uusimmat

Fingerpori

comic