Urheilu Forssa

Paljon parempaa kuin Wolves-pelissä – Kaksi erää erinomaista FoSua

Suupparien vahva alku oli liikaa FBC Turulle.
Juonikas Leevi Kainulainen avasi FoSun maalihanat pelin toisella minuutilla. Kuva: Lassi Puhtimäki
Juonikas Leevi Kainulainen avasi FoSun maalihanat pelin toisella minuutilla. Kuva: Lassi Puhtimäki

FoSu ryhdistäytyi heikon Wolves-pelin jälkeen ja palasi voittokantaan perjantai-iltana kotikentällään. FoSu pelasi kaksi erää erinomaisesti, mikä riitti selvään 10–5 (4–1, 5–1, 1–3) -voittoon FBC Turku kakkosesta.

– Kolmannessa pelikuri karkasi, mutta kaksi ensimmäistä olivat meiltä erinomaisia. Vastus ei ollut huono, heillä oli divarimiehiä mukana, totesi FoSu-luotsi Ville Into pelin jälkeen.

Perjantain 2. divisioonan länsirannikon lohkon pelin juoni oli alusta selvä. Taitavampi ja vikkelämpi FoSu piti palloa ja rakenteli rauhassa hyviä tekopaikkoja. Turku oli pakotettu puolustamaan. Joukkue kyttäsi vastahyökkäyksen paikkoja, joista se pyrki iskemään, mutta etenkin kahdessa ensimmäisessä erässä yritykset olivat ponnettomia.

FoSu oli hereillä heti ottelun alussa. Leevi Kainulainen vei Suupparit johtoon toisella minuutilla ja lisää tuli. Aleksi Kanninen osui erässä kahdesti, Elmeri Ahola kerran. Toiseen erään lähdettiin 4–1-lukemista, kun FBC Turusta maalasi Severi Rautio terävästä vastahyökkäyksestä.

Toinen erä oli vielä ensimmäistä selvemmin FoSun. Pallo liikkui nätisti ja joukkue ratkoi tehokkaasti. FoSu teki putkeen viisi osumaa ja johti parhaimmillaan ottelua maalein 9–1. Tehokkaimpina FoSu-pelaajina hääräsivät kaksi ylivoimaosumaa laukonut Tommi Mäkinen ja niin ikään kahdesti viimeistellyt Saku Kartano.

– Peliin täytyy olla tyytyväinen. Kaksi erää oli sitä FoSua mitä sen pitääkin olla, Into sanoi.

Kolmannessa erässä FoSun masu alkoi olla täynnä. Vaihdot venyivät, paikkoja haettiin liiankin hartaasti ja viimeistelystä karkasi terävyys, joka oli kaksi ensimmäistä 20-minuuttista tapissa.

Turku sen sijaan alkoi löytää sihtiään ja teki erässä kolme osumaa FoSun jäädessä yhteen. Eelis Brusiin laukoi Fosun ylivoimalla 10–3-johtoon, jonka jälkeen Simeon Fagerholm kaunisteli kahdella osumallaan loppulukemiksi 10–5.

– Wolves-pelissä pelasimme hyvin 10 minuuttia, nyt kaksi erää. Löysää ei ole varaa antaa, sen näkyy heti, Into muistutti.

FoSun hahmoja olivat kaksi maalia tehnyt ja kolme syöttänyt Aleksi Kanninen ja kaksi tehnyt ja yhden syöttänyt Tommi Mäkinen. Jarno Prihti torjui FoSun maalilla 21 kertaa, Tero Kuparinen joutui Turun maalissa venymään pallon eteen 28 kertaa.

Sarjassa kolmantena majailevan FoSun pelit 2. divisioonassa jatkuvat ensi perjantaina FBT Pitua vastaan Porissa.

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic