Urheilu Forssan seutu

Pallo pyörii Forssan seudulla monessa harrastuksessa edelleen koronasta huolimatta

Forssan seudulla voi pelata esimerkiksi tennistä, padelia tai golfia tietyin rajoituksin.
Helena ja Arto Laakso pelasivat kauden toisen golf-kierroksensa Ypäjän kentällä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Helena ja Arto Laakso pelasivat kauden toisen golf-kierroksensa Ypäjän kentällä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Koronapandemia lopetti ammattimaisen urheilun lähes tyystin, samoin kuin isommissa ryhmissä tapahtuvan harrasteurheilun. Mutta kaikkea urheilua ja liikuntaa se ei suinkaan ole hiljentänyt. Pallon perässä kävely tai juokseminen onnistuu edelleen useammassa lajissa.

Tällä viikolla aukesivat Forssan kaupungin hallinnoimat tenniskentät urheilukentän kupeessa. Kentiltä ei voi varata vuoroja, vaan pelaamaan pääsee kun on vapaata. Kaupunki ohjeistaa kaikkia pelaajia huolehtimaan hygieniasta.

Tammelan kunnan liikuntakoordinaattori Petri Takala kertoo, että Tammelassa kaikki liikuntapuiston urheilupaikat ovat käytössä.

– Molemmat tenniskentät ovat käytössä, samoin beach volley -kenttä. Viimeiset lumetkin ovat jo sulaneet yläkentältä, joten heittolajejakin voi harrastaa. Lisäksi koulujen lähiliikuntapaikoilla voi harrastaa muun muassa tennistä, korista ja futista, Takala kertoo.

Uudempaa lajia Padelia pystyy pelaamaan maksua vastaan Jokioisilla yksityiskentällä ja Eerikkilässä, kunhan urheiluopisto avautuu. Jokioisten kentältä voi varata vuoroja osoitteessa www.padeljokioinen.fi. Vuoro sisältää mailat, jotka desinfioidaan kentältä löytyvällä aineella ennen ja jälkeen pelin. Palloja voi ostaa kentältä.

Frisbeegolfia pääsee pelaamaan Forssassa, Tammelassa, Jokioisilla ja Ypäjällä. Tähän päälle tulevat sisälajit, kuten sulkapallo. Ja maksimissaan 10 hengen ryhmissähän voi pelata vaikka jalkapalloa.

Golfia kahden ryhmissä

Golf on yksi harvoista lajeista, jossa pääsee kilpailemaan, tosin harrastusmielessä. Jotkut kentät järjestävät omille jäsenilleen kilpailuja, mutta Ypäjällä Loimijoki Golfin kentällä päädyttiin toisenlaiseen ratkaisuun.

– Päätimme, että perinteinen Vappuscramble jää tänä vuonna väliin. Golfliitto on perunut viralliset kilpailut toukokuun loppuun. Meillä viikkokisan konsepti on erilainen kuin Vappscramblen. Harkitsimme viikkokisojen aloittamista toukokuun lopulla tai kesäkuussa, kertoo Loimijoki Golfin toiminnanjohtaja Pauliina Pöntinen.

Golfia harrastetaan nyt tietyin rajoituksin. Pelaajaryhmien määrä on pienennetty neljästä kahteen, lainakärryt ja golfautot eivät ole käytössä. Klubiravintola ei ole auki, mutta tällä viikolla Loimijoki Golf avasi takeaway-ravintolan, eli kahvia tai muita eväitä voi ostaa mukaan kentälle.

– Joillakin kentillä rajoituksia on golfliiton ohjeiden pohjalta jo lievennetty, mutta me haluamme toimia mieluummin liian tiukasti kuin löysästi, jotta pelaajilla olisi kaikki edellytykset harrastaa golfia turvallisesti. Joka aamu mietimme päivän tilannetta, mutta vielä toistaiseksi mennään näillä rajoituksilla, Pöntinen sanoo.

Päivässä golfariksi?

Poikkeuksellisen talven johdosta Loimijoki Golf avasi kentän omille jäsenilleen 2-3 viikkoa normaalia aiemmin. Tällä hetkellä kentälle pääsevät jo vieraspelaajatkin. Pöntisen mukaan asiakkaita on riittänyt kivasti ja palaute on ollut yksinomaan positiivista.

– On oltu tyytyväisiä, että päästään pelaamaan edes näin. Pelaajat ovat noudattaneet ohjeistuksia hyvin, tämä on selvästi kaikkien yhteinen asia, hän kiittelee.

Ihan uusia harrastajia varten Loimijoki Golf lanseerasi tälle vuodelle Päivässä golfariksi -alkeiskurssin. Viisi tuntia kestävä kurssi johdattaa osallistujat sisään golfin maailmaan ja antaa hyvät eväät oman golfuran aloittamiseen.

– Kesäkuulle on jo sovittu päiviä, mutta jos esimerkiksi joku perhe tai kaveriporukka on kiinnostunut, voimme järjestää pienryhmälle kurssin jo toukokuussa, Pöntinen sanoo. FL

Uusimmat

Näkoislehti

7.8.2020

Fingerpori

comic