Urheilu Forssa

Pallo siirtyy lautakunnalle – Salibandyhallin lattian uusiminen ratkennee tiistaina

Salibandyhallin lattian uusimisesta saataneen ratkaisu tiistaina.
Kaupungin omistama palloiluareenan pelialusta on asennettu suoraan betonin päälle. Matto liikkuu ja alustan joustamattomuus saattaa aiheuttaa vammoja pelaajille. Kuva: Tapio Tuomela
Kaupungin omistama palloiluareenan pelialusta on asennettu suoraan betonin päälle. Matto liikkuu ja alustan joustamattomuus saattaa aiheuttaa vammoja pelaajille. Kuva: Tapio Tuomela

Forssan kaupunginhallitus päätti maanantai-iltana todeta, että sivistys- ja tulevaisuuslautakunta voi ratkaista palloiluareenan joustoalustan uusimisen määrärahojensa puitteissa.

– Yritämme saada asian heti tiistain lautakunnan kokoukseen, sillä seuraava kokous on vasta elokuussa, sivistysjohtaja Jarmo Pynnönen kertoo.

Forssan Suupparit ry:n yksityiseltä vuokraaman palloiluareenan pelialusta, jonka kaupunki omistaa, on osoittautunut vaaralliseksi: matto liikkuu ja siihen tulee epätasaisuuksia.

Matto pitäisi kesän aikana kiinnittää uudelleen ja tehdä sen alle joustava alusta, joka mahdollistaisi myös muiden lajien, kuten esimerkiksi futsalin ja naisvoimistelijoiden harrastuskäytön.

– Tämä ei ole vähäpätöinen asia, sillä tilapula on huutava etenkin naisvoimistelijoilla.

Jotain jää myöhempään toteutukseen

Suuppareiden selvityksen mukaan muutostyöt maksaisivat noin 30 000 euroa. Pelialusta rakennettaisiin puurakenteisena joustolattiarakenteena, jonka päälle nykyinen lattiapinnoite liimattaisiin kiinni. Vastaavanlainen rakenne on Eerikkilän urheiluopistossa.

Kiinteistöpäällikkö Jukka Perälän lausunnon mukaan esitetyt toimenpiteet ovat oikeanlaisia ja kustannukset kohtuullisia.

Sivistys- ja tulevaisuuslautakunnalla on tämän vuoden talousarviossa 100 000 euron investointimääräraha, josta 40 000 on kohdistettu liikuntatoimelle.

Liikuntatoimen mukaan puolet tästä eli 20 000 euroa voitaisiin osoittaa maton uudelleen asentamiseen ja joustavan alustan rakentamiseen. Loppuosa jäisi Suuppareiden maksettavaksi.

– Jos näin tehdään, syksyllä täytyy käydä investointilistaa läpi, mitä jätetään myöhempään toteutukseen, Pynnönen sanoo ja havainnollistaa, että esimerkiksi jäähallin kulunvalvonnan uusiminen voi jäädä tänä vuonna toteutumatta.

Jos Suuppareita päädytään tukemaan, edistää se osaltaan toukokuussa tehtyä valtuustoaloitetta eri urheilulajien yhdenvertaisesta kohtelusta. FL

Lue myös: FoSu hakee kaupungilta 70 000 euron tukea – Seuran puheenjohtaja perustaa hakemuksen tasavertaisuuteen (FL 25.2.2020)

Uusimmat

Näkoislehti

8.7.2020

Fingerpori

comic