Urheilu Forssa

Patrik Laineen paras kaveri tekee hyvää jälkeä FPS:n takalinjoilla

Tamperelaispuolustaja Niko Ojala pelaa miehekkäästi ensimmäistä kokonaista kauttaan Suomi-sarjassa.
FPS-pakki Niko Ojala on taitava kiekon kanssa ja aikoo kehittää myös kiekotonta pelaamistaan. Kuva: Lassi Puhtimäki
FPS-pakki Niko Ojala on taitava kiekon kanssa ja aikoo kehittää myös kiekotonta pelaamistaan. Kuva: Lassi Puhtimäki

Tamperelainen Niko Ojala, 21, vahvistaa kuluvalla kaudella FPS:n takalinjoja Suomi-sarjassa. Ensimmäistä kokonaista kauttaan miesten sarjassa kiekkoileva pakki on hoitanut tonttinsa mainiosti.

– Olen peliini ihan tyytyväinen. Joukkueellakin on mennyt hyvin, se heijastuu varmasti omiin suorituksiin, Ilveksen kasvatti kertoo.

Puolustajaksi Ojala on tehokas myös hyökkäyspäässä. Runkosarjassa syntyi 23 ottelussa tehopisteet 4+8=12. Taitavalla Ojalalla on silmää hyville syötöille ja tarvittaessa myös kipakka laukaus.

– Pisteitä olisin voinut tehdä enemmän, olen sössinyt syöttö- ja maalipaikkoja. Olen kuitenkin tyytyväinen, puolustaminen on sujunut, ja sehän on pakin päätehtävä.

Treenejä, pelejä ja kilometrejä

Ojala pelasi viime kaudella nokialaisessa Pyryssä A-nuorten Mestistä ja kävi ottamassa tuntumaa seuran edustuksessa Suomi-sarjaan. Forssassakin valmentanut Kalle Honkonen suositteli nuorelle miehelle täksi kaudeksi vaihtoehdoksi FPS:ää.

Ojala teki Palloseuran kanssa sopimuksen, eikä ole harmitellut. Peli on kulkenut, kuten joukkueenkin. FPS kokosi runkosarjassa 70 pistettä ja oli kakkonen Kiekko-Espoon jälkeen.

– Kun näin joukkueen kokoonpanon, tiesin että meillä on hyvä joukkue. Silti toinen sija runkosarjassa oli pienoinen yllätys, odotin sijoitusta jonnekin viiden parhaan joukkoon.

Ojala on päässyt hyvin sisään joukkueeseen. Ainoa mikä nuorta miestä rassaa, on pitkä ajomatka Tampereelta Forssaan. Hän ajelee nyt yksin Palloseuran treeneihin.

Spotify pauhaa hittejä ja klassikoita, kun mies suhaa Tampereelta Forssaan ja takaisin.

– Leuto talvi on siinä mielessä hyvä, ettei ole tarvinnut varoa jäätä ja lunta. Toisaalta jos lunta olisi maassa, olisi valoisampi ajaa, Ojala pyörittelee.

Tehoa viimeistelyyn ja tarkkuutta alakertaan

FPS lähtee lauantaina alkavaan ylempään jatkosarjaan nälkäisenä. Ojala uskoo joukkueen menevän tänä keväänä pitkälle.

– Meillä on saumat ihan päätyyn asti. Mestis-karsinta on ultimaattinen tavoitteemme.

Palloseuralla on taitoa ja kuntoa venyttää kevättä. Virheet on pystyttävä pitämään minimissä.

– Meidän pitää tehdä paikoista vielä paremmilla tehoilla maaleja. Samalla nukahduksista täytyy päästä eroon, erien alut on otettava erityisen tarkasti.

Kaveri on vielä kovempi

Ojala on taitava kiekollinen puolustaja, jolla on eväitä pelata Suomi-sarjaa korkeammalla. Mies myöntää silti suosiolla, että hänen paras kaverinsa on selvästi parempi pelaaja. Ojala on pikkupojasta asti ollut frendi Patrik Laineen kanssa.

– Patrik oli jo pienenä parempi kuin minä ja me muut, oikeastaan ihan lajissa kuin lajissa, Winnipegissäkin NHL-tähden pelejä seuraamassa käynyt Ojala hymähtää.

Jotkut ovat voineet saada Laineesta leuhkan kuvan tämän lausuntojen takia. Ojalan mukaan vaikutelma on väärä, some ja klikkiotsikot yksinkertaistavat asioita.

– Patrik ei tarkoita pahaa, hän vaan tykkää sanoa suoraan, eikä kaunistele asioita. Patrik on auttavainen ja mukava kaveri, jolla on hyvä huumorintaju, Ojala tietää. FL

 

Luitko tämän: NHL-tähti Patrik Laine seurasi rentona kaverinsa peliä Forssan jäähallilla – Ei ota paineita jatkosopimuksesta  (FL 31.8.2019)

Ojala tuo tamperelaista osaamista FPS:n alakertaan

21 vuotta, 182 senttiä, 86 kiloa.

Asuu Tampereen keskustassa.

Aloitti jääkiekon pelaamisen viisivuotiaana.

Ilveksen kasvatti. Pelannut yhtä kautta lukuun ottamatta puolustajana.

Pelasi Ilveksessä B-junnuihin asti. Sen jälkeen pelannut KooVeessä, Jukureissa ja Pyryssä.

Kuluvalla kaudella FPS-paidassa 23 peliä Suomi-sarjassa tehoilla 4+8=12.

Vahvuuksia pelaajana rauhallisuus, kiekollinen peli, avaukset, hyvä laukaus. Haluaa kehittää mm. reagoimista ja aktiivisuutta kiekottomassa pelaamisessa.

Tavoitteena päästä pelaamaan Mestistä, mieluusti FPS:n kanssa.

Paras kaveri NHL-tähti Patrik Laine.

Uusimmat

Näkoislehti

10.8.2020

Fingerpori

comic