Urheilu Forssa

Pelastusopiston testit eivät vieneet voimia: Hakkarainen voitokas kotikehässä

Hyvätasoisen ottelun voitto toi FoNyn ottelijalle kisojen parhaan palkinnon.
Järjestävän seuran Forssan Nyrkkeilijöiden Mico Hakkarainen päihitti Boxing Team Hervannan Ari Nevalaisen Peran kisojen päätösottelussa. Kuva: Tapio Tuomela
Järjestävän seuran Forssan Nyrkkeilijöiden Mico Hakkarainen päihitti Boxing Team Hervannan Ari Nevalaisen Peran kisojen päätösottelussa. Kuva: Tapio Tuomela

Forssan Nyrkkeilijöiden Mico Hakkarainen iski voitokkaasti kotikehässään kymmenensissä Peran kisoissa lauantaina Feeniksissä.

Hakkarainen paukutti alle 75 kilon sarjassa kovilla suorillaan 5–0-voiton Boxing Team Hervannan Ari Nevalaisesta. Laadukas esitys toi Hakkaraiselle myös tämänkertaisten Peran kisojen parhaan nyrkkeilijän palkinnon.

Selvistä lukemista huolimatta Hakkaraisen voitto ei ollut mitenkään helppo. Nevalainen ottelee erikoisella taakse nojaavalla tyylillä, eikä häneen ollut helppo osua.

Hakkarainen lisäsi kaasua koko ajan ottelun edetessä ja sai toisessa ja kolmannessa erässä hyviä osumia vastustajaansa. Nevalainen pysyi varmasti pystyssä ottelun loppuun asti ja löi hänkin jokusen napakan iskun perille.

– Meni varmaan samaan tyyliin kuin aikaisempinakin vuosina täällä Peran kisoissa. Kunto riitti lopussa paremmin kuin vastustajalla. Täytyy kyllä sanoa, että Nevalainen on yksi sarjan sitkeimmistä ottelijoista Suomessa. Hän on myös siinä mielessä hankala vastus, että voi vaihtaa taktiikkaa jokaiseen erään, Hakkarainen kertoi kamppailun jälkeen.

Hakkaraisen esitys oli hyvin pirteä siihen nähden, että hän oli kisojen alla Pelastusopiston tunnetusti rankoissa testeissä. Kotiyleisön vankka tuki auttoi forssalaista jaksamaan hyvävauhtisessa ottelussa.

– Nyrkkeilyura jatkuu opiskelujen tai sitten työn lomassa, Hakkarainen lupasi.

B-tyttöjen alle 57 kilon sarjassa järjestävän seuran Forssan Nyrkkeilijöiden Emma Syyri iski selvän 5–0-voiton Tampereen Voimailuseuran Julia Pelkosesta. Hyvin liikkunut Syyri nakutteli vasemmalla suorallaan napakoita osumia Pelkosen päähän.

Pelkonen yritti lisätä kierroksia ottelun edetessä, mutta Syyri piti paketin kasassa.

– Ottelu meni niin kuin oli suunniteltu. Vastustaja oli tosi sitkeä, kertoi Petri Mäkelän ja Rauno Kaislasalon valmentama Syyri.

Forssalainen Syyri siirtyi kilpanyrkkeilyyn kuntonyrkkeilyn parista vasta vuosi sitten.

– Ajattelin, että olisi siistiä päästä itsekin ottelemaan, Syyri kertoo miksi halusi tositoimiin kehään.

Syyrin seuraava tähtäin on marraskuussa käytävissä nuorten SM-kisoissa.

– Kultaa koetetaan ja ainakin hyvää sijoitusta.

FoNyn Peetu Salo taipui C-poikien alle 57 kilon sarjassa Turun Jyryn Alex Määttälälle niukasti 3–2. Tammelalainen Salo kävi sitkeästi päälle, mutta pidempi ja ulottuvampi Määttälä paukutti vastaosumia.

– Oli vaikea päästä lähelle, kun vastustaja oli niin pitkä. Olisi se voinut vähän paremminkin vielä mennä, vuoden verran otellut Salo kertoi.

Kimmo Korpi-Seppälän luotsaama Artturi Pehcuyev otti selvän voiton 5–0 B-poikien alle 50 kilon sarjassa Hämeenlinnan Kisan Aleksanteri Yläkoskesta. Yläkoski iski ensimmäisen virallisen ottelunsa, eikä Someron Voiman Pehcuyevin tarvinnut pistää kaikkeaan peliin. FL

Parhaan nyrkkeilijän palkinto Mico Hakkaraiselle

D42 Handre Chi HäKi-Johannes Koivisto TTN 3–0

C57 Alex Määttälä TuJy-Peetu Salo FoNy 3–2

B50 Artturi Pehcuyev SoVo-Aleksanteri Yläkoski HäKi 5–0

BT57 Emma Syyri FoNy-Julia Pelkonen TVS 5–0

B60 Pahelso Chi HäKi-Ville Pihkola LaKa 4–1

B63 Hannes Tolonen TaE-Oula Harinen TVS 5–0

B70 Habibullah Atigullah TuJy-Jonatan Riikonen TuUL 4–1

N60 Marjut Lausti TTN-Naiimo Bulhan LoNK 5–0

B70 Danylo Burlaka TVS-Mikko Nokia TuUL 5–0

N75 Anna Gokkoeva taE-Jenni Kiili TuJy 5–0

Y64 Santeri Kemppainen VaBo-Kerim Kadyrov HeTa 5–0

Y75 Mico Hakkarainen FoNy-Ari Nevalainen BTH 5–0

Kisojen parhaana nyrkkeilijänä palkittiin FoNyn Mico Hakkarainen.

Uusimmat

Näkoislehti

2.7.2020

Fingerpori

comic