Urheilu Forssa

Peli ei ole vielä menetetty: FJK aikoo painaa täysillä päälle kauden loppuun asti

Voittoja vaativa alasarja vauhtiin kotipelillä.
Tätä tarvitaan nyt lisää. FJK:n kärkimies Jere Rauhansalo tuulettaa tehtyään maalin vastustajan verkkoon. Kuva: Tapio Tuomela
Tätä tarvitaan nyt lisää. FJK:n kärkimies Jere Rauhansalo tuulettaa tehtyään maalin vastustajan verkkoon. Kuva: Tapio Tuomela

FJK lähtee parantelemaan asemiaan viikonvaihteessa vauhtiin pääsevässä Kolmosen alasarjassa. Jalkapalloklubin tavoitteena on nousta pykälän tai mieluusti pari sarjapaikan kannalta tukevampiin asemiin.

Forssalaisjoukkueen urakka ei ole helppo, sillä FJK on Kolmosen runkosarjan jälkeen alasarjan hännillä. Runkosarjassa kootut pisteet jäivät voimaan jatkosarjaan, joten FJK on yhdellä voitolla ja kahdella tasapelipisteellä viidellä pinnalla sarjan jumbona. Alasarjaan kärjessä pääsee 15 pistettä koonnut JanPa.

Alasarja pelataan kuuden joukkueen yksinkertaisena sarjana. FJK pelaa sarjassa kaksi kotiottelua ja kolme vieraskamppailua. Joukkue aloittaa pelit sunnuntaina kotikentällä, kun Forssaan saapuu sarjassa kolmantena yhdeksällä pisteellä majaileva Tampereen Peli-Toverit.

– Täysillä lähdemme painamaan päälle. Tiukka peli siitä varmasti tulee, niin kuin kaikista tässä sarjassa. Hävisimme TP-T:lle vieraissa, mutta peli oli tapahtumiltaan tasainen ja täysin voitettavissa. Kolme pistettä vaatii meiltä hyvää onnistumista, FJK:n valmentaja Miika Murtolahti sanoo.

Varmasti kuivilla kaksi

Kuuden joukkueen alasarjasta kuivilla ovat varmasti vain kaksi sarjan parasta. Periaatteessa neljän viimeisen joukkueen pitäisi pudota Neloseen, mutta näin ei käytännössä ole viime kausina ollut.

– Putoamiseen vaikuttavat monet asiat. Voihan se olla, että kaikki neljä pudotetaan aluksi, mutta sitten kabinettipäätöksillä täydennetään Kolmosta taas vaikka kolmella joukkueella.

Murtolahden mukaan viimeiseltä sijalta on päästävä pois, sillä jumbon kohtalona on viime vuosina ollut jäädä laulukuoroon eli pudota sarjaporrasta alemmas.

– Totta kai olisi hyvä nousta pari pykälää.

FJK:n pitäisi päästä jatkopeleihin parhailla voimillaan, tosin joukkueen yhteistreenit ovat kärsineet muun muassa opiskelujen alkamisesta.

Selkeä resepti

Murtolahdella on selkeä resepti siitä, miten FJK ottaa voittoja ja nousee jatkosarjassa ne ratkaisevat sijat.

– Meidän on saatava huolimattomuusvirheet pois puolustuksesta. En ole siitä kovin huolissani, sillä puolustus on sarjasijoituksesta huolimatta kokonaisuutena ollut aika hyvää kauden aikana. Omat virheet on vain karsittava pois, Murtolahti sanoo.

– Toisessa päässä meidän on tehtävä paikoista maalit. Olemme pystyneet läpi kauden luomaan tilanteita, niistä on vain nyt viimeisteltävä kliinisesti. Runkosarjan päätöspelissä teimme paikoista maalit ja saimme kolme pistettä, Murtolahti jatkaa.

Alasarjan avauspeli FJK–TP-T alkaa urheilukentällä sunnuntaina kello 14.

– On tärkeää ottaa avauspelissä voitto, häviötä ei suostuta edes miettimään. FL

Lue myös: Tulihan se voitto sieltä: Rohkea prässi tuotti FJK:lle tulosta

Uusimmat

Näkoislehti

20.9.2020

Fingerpori

comic