Urheilu Somero

Peli kulkee taas: SoVo latoi tusinan täyteen

Voima nousee kohisten Liigan taulukossa.
Arber Istrefi saalisti neljä tehopistettä SoVon kaataessa JoSePan. Kuva: Tapio Tuomela
Arber Istrefi saalisti neljä tehopistettä SoVon kaataessa JoSePan. Kuva: Tapio Tuomela

Kolmas peräkkäinen voitto nosti Someron Voima Futsalin jo kuudenneksi Futsal-Liigan sarjataulukossa. Eilen SoVo murskasi kotisalissaan Joutsan Seudun Pallon peräti 12–2 (6–1) -lukemin.

Liigan maali- ja pistepörssien kärkeä lähestyvä Gezim Voca aloitti kotijoukkueen maalitehtailun heti avausminuutilla. Hyvin peliin latautunut SoVo kieputteli vieraat aivan pyörryksiin, karaten kymmenessä minuutissa 4–0-johtoon.

JoSePan puolustuspelaaminen oli ottelun alkuhetkillä sangen leväperäistä, mutta osittain myös kotijoukkueen kova tempo ja vahva viimeistely saivat vierasjoukkueen näyttämään paljon normaalitasoaan heikommalta.

– Pelin alku oli meiltä tappavan tehokas ja tällä kertaa pystyimme pitämään samaa tempoa päällä läpi ottelun. Se oli erityisen ilahduttavaa, että pakettimme pysyi kasassa alusta loppuun, SoVo Futsalin pelaajavalmentaja Valdrin Seferi myhäili kamppailun jälkeen.

Puolustusasenne kohdillaan

Edellisessä kotiottelussaan SoVo mätti yksitoista maalia, mutta päästi silloin viisi takaiskua omaan verkkoonsa. Nyt kaikilla kotijoukkueen pelaajilla asenne ja innokkuus puolustustehtäviin säilyi ihailtavan korkealla.

Isäntien hyökkäyspelissä huomio kiinnittyi nopeutuneeseen syöttötempoon ja aktiiviseen liikkeeseen. Myös laukaukset suuntautuivat melko hyvällä prosentilla kohti vastustajan maalia, eivätkä niin usein pitkin takaseiniä kuin kauden alkukierroksilla.

SoVon alkukausi meni sekä pelillisesti että harjoituksellisesti penkin alle, kun joukkue ei päässyt treenaamaan totutulla tahdilla remontin alla olleessa kotisalissaan.

– Nyt kun olemme saaneet harjoitukset kunnolla käyntiin, se alkaa pikkuhiljaa näkyä pelaamisessa. Viime aikoina olemme panostaneet erityisesti liikkumisen parantamiseen ja prässin purkamisen omalta alueelta.

– Nämä osa-alueet toimivat tänään jo aika hyvin ja kun nöyryyskään ei selvässä johtoasemassa hävinnyt otteista, niin tuloshan oli erittäin hyvä, Seferi analysoi.

Voca latoi kolme

Voca latoi kolme maalia ja höysti tehoiluaan kahdella syöttöpisteellä. Liigan viime kauden pörssikuninkaalla on nyt koossa neljätoista maalia ja 21 tehopistettä, joilla hän sijoittuu sarjan tehotilastossa kakkoseksi.

Kaiken kaikkiaan SoVon tehot jakautuivat kuitenkin laajalle rintamalle, mikä on tulevia kierroksia ajatellen tietysti hyvä asia:

Arber Istrefi saalisti neljä (2+2) tehopinnaa ja Mergim Bushi (2+1) kolme; Juho Pettersson, Xhevdet Gela sekä kierros kierrokselta otteitaan parantava Moshtagh Yaghoubi keräsivät kaikki maalin ja syöttöpisteen saldon.

Maalintekijätilastoa sovolaisista täydensivät Joonas Manzo sekä Valdrin Rashica ja Seferi kunnostautui kahden osuman pohjustajana.

Vaikka SoVo puolustikin JoSePan melko aseettomaksi, joutui Marko Laaksonen kotijoukkueen maalin suulla venymään muutamaan hienoon torjuntaan. FL

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic