Urheilu Forssa

Peli paranee: Pirteän Feeniks Basketin tulivoima oli liikaa EBT:lle

Yhteispeli on loksahtamassa kohdilleen.
Fiia Hellsten heitti hyvällä tarkkuudella Feeniks Basketille 25 pistettä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Fiia Hellsten heitti hyvällä tarkkuudella Feeniks Basketille 25 pistettä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Feeniks Basket Forssa ei antanut Espoo Basket Teamille mahdollisuuksia Robert Petersen cupin nimellä pelattavassa alle 15-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjassa. Feeniks Basket karkasi heti ottelun alussa ja kaatoi EBT:n pistein 85–56 (38–25), vaikka nosti jalkaa kaasulta päätösjaksolla.

– Oli taas paljon parempaa kuin viime viikonloppuna, jolloin hävisimme heikon pelin jälkeen EBT:n nollakutosille. Meillä on haasteita harjoittelussa, sillä joukkue koostuu kahden eri treeniryhmän pelaajista, mutta parempaan suuntaan joukkueen yhteispeli on menossa, kertoo valmentaja Tero Kaseva.

Feeniks Basket piti sunnuntaina hyvää tempoa ja puolusti pääosin huolellisesti. Joukkue heitti vieraitaan tarkemmin ja hallitsi levypallopeliä. Pallo kiersi hyökkäyksissä paremmin kuin EBT:llä, joka tukeutui kolmosten pettäessä paljolti ajoihin.

Kaseva peluutti joukkuetta tasaisesti ja kaikki kentällä käyneet 11 pelaajaa ylsivät pisteille. Fiia Hellsten pussitti vajaassa 20 minuutissa 25 pistettä ja vei 10 levypalloa. Jenny Ojanen heitti 14 pistettä, Maisa Tuomola 11.

Sarjan joukkueet jaettiin kevääksi kahteen lohkoon. Feeniks Basket tavoittelee jatkolohkosta paikkaa neljän joukkoon, mikä toisi paikan ensimmäisestä lopputurnauksesta.

Turnauksen neljä parasta jatkaa finaaliturnaukseen.

– Halusimme saada pelaajille kovia pelejä ja niitä kyllä riittää, sillä olemme tasokkaassa lohkossa. Tiukka paketti on kevääksi muutenkin luvassa, sillä osa pelaajista pelaa omien SM-sarjojensa lisäksi kansainvälistä EGBL-liigaa, Kaseva kertoo.

Feeniks Basketin alle 19-vuotiaat pojat kohtasivat lauantai-illan myöhäisottelussa valtakunnallisessa 1. divisioonassa Tampereen Pyrinnön kakkosjoukkueen. Feeniks Basket polki vierailtaan karkuun ja nappasi arvokkaan voiton 70–57 (41–26) -lukemin.

Feeniks Basketin ykköstykki oli 30 pistettä nakuttanut, 7 levypalloa napannut ja 6 kertaa riistänyt Niilo Tammi. Hyvää tulitukea tuli 18 pistettä heittäneeltä Jesse Lepänkoskelta ja 9 pinnaa nostaneelta Ville Salolta.

Feeniks Basket on sarjassa hyvissä asemissa neljäntenä. Pelit jatkuvat ensi viikonloppuna Loimaalla sarjan tappiotonta kärkiporukkaa Korikonkareita vastaan.

Yhdistelmäjoukkue LoKoKoFeeniks ei sen sijaan ollut lauantaina tehokkaimmillaan. Joukkue taipui alle 16-vuotiaiden poikien valtakunnallisessa 1. divisioonassa WB-Panttereille Feeniksissä pistein 50–71 (22–34).

Lauri Joutsimo oli 19 pisteellään LoKoKoFeeniksin tehokkain. Kentän kovin oli vieraiden Valtteri Heiskanen, joka urakoi 38 pistettä, 16 levypalloa ja 5 riistoa.

LoKoKoFeeniks on sarjan neljäntenä, matkaa kärkijoukkue BC Nokiaan on kuusi pistettä. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

25.2.2020

Uusimmat