Urheilu Forssa

Peliitat parempi ylivoimalla FPS:n kauden ensimmäisessä kotipelissä

FPS hävisi harjoituspelin 3-5.
Aleksi Karlsson vei FPS:n nopeasti johtoon. Kuva: Tapio Tuomela
Aleksi Karlsson vei FPS:n nopeasti johtoon. Kuva: Tapio Tuomela

FPS esiintyi perjantaina ensi kertaa uudistuneessa kotihallissaan, mutta ei voitokkaasti.

Harjoituspeli tulevaa Mestis-vastustajaa Heinolan Peliittoja vastaan päättyi vierasvoittoon 5-3 (2-1, 1-1, 2-1).

Peli alkoi FPS:ltä upeasti, kun heti ensimmäinen hyökkäys tuotti maalin. Aleksi Karlsson vippasi maalin eteen pompanneen kiekon perille.

Peliitat otti voittonsa ylivoimamaaleilla, joita se teki neljä. Ensimmäinen tuli viiden minuutin kohdalla kahden miehen ylivoimalla ja toinen ensi erän puolivälissä.

FPS hallitsi

FPS hallitsi pelitapahtumia selvästi pelin puoliväliin asti. Torjunnat merkittiin tuossa vaiheessa 9-19, mutta maalit Peliitoille 3-1, kun joukkue tälläsi kolmannen ylivoimaosumansa juuri puolivälin vaiheille.

Erän lopulla laukoi Peliitoissa vielä viime kaudella pelannut FPS-puolustaja Paavo Tyni komean ylänurkkavedon 3-2 kavennukseksi.

Vierasvoitto kypsyi kolmannessa erässä vajaan kahden minuutin välein tulleilla maaleilla. Niistä toinen oli taas ylivoimamaali ja Peliittojen ykkösketjun sentterin Oskari Lemetyisen illan kolmas osuma.

Eetu Mobergin tekaisi 5-3 kavennuksen 55. minuutilla.

Molemmat joukkueet istuivat kuusi kakkosta, joiden aikana siis Peliitat teki neljä ylivoimamaalia FPS:n jäätyä nollille.

– Meillä oli etenkin toisessa erässä paikkamme kääntää peli, mutta viimeistely ei onnistunut. Jäähyjäkin tuli liikaa ja ehkä edellisillan pelin rasituskin vähän näkyi. Pelissämme ei kuitenkaan ollut moittimista, totesi FPS:n valmentaja Asko Rantanen.

FPS:n maalilla torjui ensi kertaa tällä kaudella Topi Salokannas, jolle merkittiin 27 torjuntaa ja Peliittojen Mikael Petrolle 34.

Peliitoille voittoja

Peliitat voitti myös kolme ensimmäistä harjoituspeliään, kun se kukisti KooVeen vieraissa 5-3 ja kotonaan 4-2 sekä KeuPa HT:n kotona 4-3.

Edelliskausien perusteella Peliittoja ei voi laskea sarjan suosikkeihin, sillä se on jäänyt kolmena viime kautena peräpäähän, kerran jumboksi ja kaksi kertaa toiseksi viimeiseksi.

Viime kaudesta joukkue on kuitenkin uusiutunut täydellisesti. Peliitoilla on vasta 13 sopimuspelaajaa, mutta saman verran vielä koeaikaisia pelureita, joita oli nytkin kokoonpanossa täysi tusina.

FPS jatkaa harjoituspelejään ensi viikolla kotihallissa, keskiviikkona Kiekko-Vantaata ja perjantaina KooVeeta vastaan. FL

Uusimmat

Näkoislehti

24.9.2020

Fingerpori

comic