Urheilu Forssa

Pelit kovenevat: Palloseura pääsee hyvistä asemista jatkosarjaan

Runkosarjan kakkonen FPS aloittaa ylemmän jatkosarjan kahdella vierasottelulla.
FPS lähtee kakkospaikalta ylempään jatkosarjaan. Paremmissa asemissa on vain Suomi-sarjan runkosarjan voittaja Kiekko-Espoo. Kuva: Tapio Tuomela
FPS lähtee kakkospaikalta ylempään jatkosarjaan. Paremmissa asemissa on vain Suomi-sarjan runkosarjan voittaja Kiekko-Espoo. Kuva: Tapio Tuomela

Vahvaa kautta pelaava Forssan Palloseura aloittaa Suomi-sarjan ylemmän jatkosarjan kahdella vieraspelillä. Palloseura avaa sarjan lauantaina kohtaamalla Huntersin Porvoossa ja jatkaa viikon päästä Nokialla Pyryä vastaan.

FPS:n ensimmäinen kotipeli on ohjelmassa 9. helmikuuta, jolloin HC Giants saapuu Forssaan. Palloseuran lisäksi ylemmässä sarjassa jatkavat Kiekko-Espoo, Pyry, D-Kiekko, JHT, Hunters, Raahe-Kiekko ja HC Giants.

– Sarjaohjelma on mitä se on. Kovia pelejä ovat kaikki, toteaa FPS:n päävalmentaja Asko Rantanen.

FPS:n ohjelmaa voi pitää kohtuuhyvänä, vaikka yksi kivikova viikonloppu siihen osuukin. Palloseura kohtaa unkosarjan ykkösen K-Espoon perjantaina 9. helmikuuta kotonaan ja heti seuraavana päivänä Raahe-Kiekon vieraissa.

– Siinä menee valmistautuminen ja palautuminen tiukoille, mutta eihän sitä voi tehdä muuta kuin parhaansa. Aikainen lähtö tulee reissuun, kun peli Raahessa alkaa jo kello 16.

Kotihalliin Forssaan FPS saa vierakseen K-Espoon lisäksi muun muassa JHT:n.

– Saimme ohjelmassa hyvät kotipelit, Rantanen toteaa.

FPS pääsee jatkosarjaan hyvistä asemista, kun joukkue sijoittui runkosarjassa toiseksi. Runkosarjan neljä ensimmäistä joukkuetta sai jatkosarjaan neljä kotiottelua, neljä seuraavaa vain kolme.

Alkusarjassa hankitut pisteet ovat voimassa jatkosarjassa. FPS on 70 pisteellä sarjataulukossa tukevasti toisena, Espoo on kaukana edellä kymmenen pisteen päässä, toisaalta kolmantena olevaan Pyryynkin on etumatkaa kymmenen pistettä.

– Asetelmat pyritään tietysti pitämään, Rantanen sanoo.

Ylemmän loppusarjan kuusi parasta joukkuetta jatkavat suoraan pudotuspeleihin. Seitsemänneksi ja kahdeksanneksi sijoittuneet joukkueet pelaavat kahdesta jatkopaikasta niin sanotulla villi kortti -kierroksella alemman jatkosarjan kahta parasta vastaan paras kolmesta -systeemillä.

Jatkosarjan voittaja saa välierissä vastaan villi kortti -kierroksen kakkosen, toiseksi tullut villi kortti -kierroksen voittajan. Lisäksi kolmonen kohtaa kutosen ja neljäs vitosen. Välieriin etenee viidellä voitolla. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

25.2.2020

Uusimmat