Urheilu Forssa

Peräpäässä rämpinyt FJK tähtää nyt Kolmosessa kärkiviisikkoon

Sarja käynnistyy lauantaina vain parin viikon yhteisharjoitusten valmistamana.
FJK:n normaalit joukkueharjoitukset ovat pyörineet vain viime ja tämän viikon. Kuvassa FJK:n viime kauden paras maalintekijä Manu Kuisma, jolta Konsta Laajalehto havittelee palloa. Kuva: Lassi Puhtimäki
FJK:n normaalit joukkueharjoitukset ovat pyörineet vain viime ja tämän viikon. Kuvassa FJK:n viime kauden paras maalintekijä Manu Kuisma, jolta Konsta Laajalehto havittelee palloa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan Jalkapalloklubi aloittaa lauantaina kolmannen peräkkäisen kautensa jalkapallon Kolmosessa erikoisessa tilanteessa.

Sarjakausi alkaa koronaepidemian vuoksi kaksi kuukautta myöhässä ja joukkue on harjoitellut yhdessä vain pari viikkoa.

FJK ei ehtinyt pelata yhtään harjoituspeliä maaliskuussa ennen epidemian puhkeamista eikä pelannut nytkään lyhyellä valmistautumisjaksolla. Edellisestä pelistä on näin ehtinyt kulua lähes yhdeksän kuukautta.

– Pelin tempo saattaa ehkä aluksi tulla shokkina, mutta siihen pitää tottua ja tilanne on kaikille sama, pohtii FJK:n pelaajavalmentaja Miika Murtolahti ennen lauantain vierasavausta Nokian Palloseuraa vastaan.

Tutut vastustajat

FJK pelaa Palloliiton uudessa aluejaossa Länsi-Suomen Kolmosen B-lohkossa, jossa joukkueet ovat kuitenkin tuttuja pääasiassa Tampereen seudulta.

Sarjassa pelataan vain yksinkertainen kahdentoista joukkueen runkosarja, jonka jälkeen lohko jakaantuu kuuden joukkueen ylä- ja alaloppusarjoihin.

Runkosarja päättyy elokuun lopulla ja loppusarjat 11.10. mennessä. Ylemmän loppusarjan voittaja pääsee Kakkosen karsintoihin ja alemman loppusarjan viimeiset putoavat Neloseen ensi vuodeksi. Putoajien määrä riippuu Kakkosesta tähän lohkoon putoavien joukkueiden määrästä.

Murtolahti ilmoittaa FJK:n tavoitteeksi ylemmän loppusarjan.

– Se on vähimmäistavoite, mutta pyrimme top viiteen.

– Ilves-Kissat, Tampere United ja Valkeakosken Pallo-Sepot voi nimetä lohkon suosikeiksi, mutta keskikastiin voi yltää mikä joukkue tahansa, toivottavasti mekin, Murtolahti arvioi.

”Aito maalintekijä”

FJK:n tavoite on kunnianhimoinen, kun kahtena edelliskautena forssalaiset taistelivat putoamista vastaan ja olisivat pudonneetkin alkuperäisillä sarjamääräyksillä, jotka sittemmin muuttuivat FJK:lle suotuisiksi. Viime kaudella FJK voitti 22 pelistään vain viisi.

– Oman näkemykseni mukaan nuori joukkueemme on kehittynyt paljon. Jere Rauhansalo on meille tärkeä paluumuuttaja. Hän on aito maalintekijä, jollainen olisi jo viime kaudella voinut kääntää meille muutaman pelin voitoksi, Murtolahti korostaa.

Pienin muutoksin

FJK:n 23 pelaajan ryhmä ei ole vaihtunut paljoa viime kaudesta. Australiasta palanneen Rauhansalon lisäksi tulokkaina on lainapelaajia Someron Voimasta, joista osa on pelannut Forssassa aiemminkin. Viime kauden kokoonpanosta poissa ovat maalivahti Christoffer Enckelman ja kärkimiehet Ivo Dankov sekä Sakari Suontausta.

Torjuntatyöt jakaantuvat nyt Viljami Järvisen ja Niko Rikkilän kesken.

– Nuoret maalivahdit ovat menneet paljon eteenpäin ja lähtevät kauteen tasaväkisinä samalta viivalta, Murtolahti kuvailee.

FJK:lle tuli lyhyellä harjoitusjaksolla takapakkia, kun runkopakiksi kaavaillulta Ville Oksaselta murtui jalkapohjan luu. Oksanen päässee aloittamaan harjoittelun elokuussa ja häntä odotetaan peliin vielä tämän kauden aikana.

Pelaajavalmentaja Murtolahti on merkitty FJK:n miehistöön yhdentoista puolustajan joukkoon, mutta oman ilmoituksensa mukaan hän keskittyy valmentamiseen.

FJK pelaa ensimmäisen kotiottelunsa kahden viikon kuluttua sarjanousija Tervakosken Patoa vastaan. FL

FJK:n kokoonpano:

Maalivahdit:

Niko Rikkilä

Viljami Järvinen

Verneri Salomaa (SoVo) 

Puolustajat:

Janne Eerikäinen

Asadullah Hashim

Ville Oksanen 

Miika Murtolahti

Simojussi Suonpää

Tomi Heinämaa

Jarno Hankaniemi

Kuisma Ryödi 

Konsta Laajalehto 

Juuso Jämsä 

Vesa-Pekka Valtonen  

Keskikenttä:

Iiro Lintula

Topi Kuisma 

Esapekka Jaakkola

Santeri Ketola

Atte Henttinen (SoVo)

Hyökkääjät:

Manu Kuisma

Matias Mero

Jere Rauhansalo

Kasperi Laine (SoVo)

Päävalmentaja: Miika Murtolahti

Apuvalmentaja: Jani Ketola

Uusimmat

Näkoislehti

24.9.2020

Fingerpori

comic