Urheilu Jokioinen

Pesäpallon Suomensarja starttaa juhannuksen jälkeen – Koetuksen puheenjohtaja: "Kymmenen ottelua tuntuu tynkäsarjalta"

Etelälohkossa pelataan vain kymmenen ottelun runkosarja.
Pallo ja miehet lentävät Jokioisten pesäpallokentällä runsaan kuukauden kuluttua. Kuva: Lassi Puhtimäki
Pallo ja miehet lentävät Jokioisten pesäpallokentällä runsaan kuukauden kuluttua. Kuva: Lassi Puhtimäki

Pesäpalloliitto tiedotti perjantaina sarjakauden myöhästyneestä alkamisesta alemmilla sarjatasoilla.

Jokioisilla pallo alkaa lentää Suomensarjassa heti juhannuksen jälkeisellä viikolla. Etelälohkossa pelataan näillä näkymin yhdentoista joukkueen yksinkertainen runkosarja, jolloin jokaiselle joukkueelle kertyy vain kymmenen peliä.

Runkosarja päättyy elokuun 19. päivänä. Ajalla 26.8.-12.9. pelataan pudotuspelit, joissa kohtaavat vain runkosarjan kaksi parasta. Lohkovoittaja jatkaa nousukarsintoihin muiden lohkon voittajia vastaan, jotka pelaavat nousukarsinnat Ykköspesikseen.

Suomisarjasta ei putoa tällä kaudella yksikään joukkue.

Sarjasuunnitelma on vielä ehdollinen, koska seuroilla on poikkeuksellisessa tilanteessa mahdollisuus luopua sarjasta ilman sanktioita ensi tiistaihin asti. Joukkuemäärä ja sitä myöten pelienkin määrä saattaa siis pienentyä, kuten kävi Ykköspesiksessä, josta peräti kolme joukkuetta Ulvila, Laukaa ja Vähäkyrö päättivät jättää kauden välin.

”Tynkäsarja”

Koetuksissa lyhyempi sarjakausi synnytti erilaisia tunnelmia.

– Hienoa että kausi alkaa, mutta pelimäärä on pieni pettymys. Kymmenen ottelua tuntuu tynkäsarjalta ja tuo välikauden makua. Itse olisin ottanut enemmän pelejä ja venyttänyt sarjaa pitemmälle syksyyn, kommentoi Koetuksen puheenjohtaja Ari Kettunen.

– Hyvää on se, että tässäkin tilanteessa annetaan nousumahdollisuus. Tavoitteita pitää aina olla, Kettunen korostaa.

Suurin osa Koetuksen uudesta joukkueesta asuu Hyvinkään seudulla, jossa pelaajat ovat harjoitelleet pienryhmissä. Joukkueen yhteisharjoitukset käynnistyvät Jokioisilla kesäkuun alussa.

Koetuksella on kokoonpanossa nyt yksitoista pelaajaa. Kettusen mukaan miehistöä täydennetään vielä parilla pelaajalla.

”Terveys edellä”

Koetus Juniorien puheenjohtaja ja pelinjohtaja Petri Lehtonen suhtautuu lyhyeen sarjaan positiivisemmin.

– Tässä tilanteessa lyhyemmän sarjan kanssa pystyy elämään. Terveys edellähän tässä mennään. Siihen liittyen herää kysymys mitä tapahtuu jos jossain joukkueessa joku pelaaja sairastuu, Lehtonen aprikoi.

Koetus Junioreilla on laaja parinkymmenen pelaajan rinki.

– Täytyy miettiä peluuttamista senkin suhteen, että noin puolet ryhmästä pääsee pelaamaan myös B- ja C-poikien pelejä ja maakuntasarjakin on vaihtoehtona. Se on hienoa, että hyvin treenanneet nuoret pääsevät näyttämään kykyjään, Lehtonen toteaa.

Koetus Juniorit harjoittelee Jokioisilla pienryhmissä tämän kuun loppuun asti, jonka jälkeen alkavat normaalit joukkueharjoitukset.

Yleisön kanssa vai ilman?

Pesäpalloliitto ei kertonut tuoreessa ohjeistuksessaan vielä otteluiden yleisömahdollisuuksista. Jokioisilla luotetaan siihen, että katsomot täyttävät korona-ajan turvamääräykset.

Pesäpalloliitto kertoi aiemmin naisten Superpesiksen alkavan 12. kesäkuuta ja Ykköspesisten juhannuksen jälkeen. Miesten Superpesiksen startista kerrotaan ensi viikolla.

Myös juniorisarjat käynnistyvät nuorimmissa sarjoissa 13.6. alkaen ja vanhemmissa juhannuksen jälkeen. FL

Uusimmat

Näkoislehti

11.8.2020

Fingerpori

comic