Urheilu Forssa

Pidetään pallo pelissä: Forssan Alku järjestää tukikampanjan paikatakseen talouttaan

Koronan kurittama Alku vetoaa kannattajiinsa.
Forssan Alku paikkaa kauden keskeytyksen aiheuttamaa budjettivajetta Pidetään pallo pelissä -tukikampanjalla. Kuva: Lassi Puhtimäki
Forssan Alku paikkaa kauden keskeytyksen aiheuttamaa budjettivajetta Pidetään pallo pelissä -tukikampanjalla. Kuva: Lassi Puhtimäki

Naisten Korisliigajoukkue Forssan Alku on aloittanut Pidetään pallo pelissä -tukikampanjan. Sen tarkoituksena on vahvistaa seuran taloutta, jota nopeasti edennyt koronavirusepidemia rokotti rankalla kädellä.

Pudotuspelipaikkansa ennen sarjan keskeyttämistä varmistaneelta Alulta jäi saamatta sievoinen summa euroja koronaviruksen takia. Alulta jäi väliin minimissään kaksi, maksimissaan kuusi kotikentällä Feeniksissä pelattua play off -kamppailua, joiden pääsylipputulot olisivat olleet tarpeen nimekkään joukkueen koonneelle seuralle.

– Jos olisimme edenneet kevään peleissä niin pitkälle kuin minä laskeskelin, jäi meiltä koronavirusepidemian takia saamatta noin 50 000 euron tulot. Tätä vajetta paikataksemme meidän pitää tehdä erilaisia toimia, joista tämä kampanja on yksi, kertoo Forssan Alun manageri ja koripallojaoston puheenjohtaja Jyrki Tulander.

Tulanderin mukaan seura on aloittanut myös keskustelut tukijoidensa kanssa. Sponsoreiden suhtautuminen seuran tilanteeseen on ollut Tulanderin mukaan ymmärtäväistä ja tukevaa.

Kannattaja vai ihan mesenaatti?

Alun taustajoukot ja pelaajat ideoivat yhdessä Pidetään pallo pelissä -kampanjan. Sen ideana on myydä kolmen eri hintakategorian pääsylippuja Alun ensi kauden kotiavaukseen Feeniksissä.

20 euron hintaista lippua kutsutaan kannattajalipuksi, 50 euron lippua superfanilipuksi ja 100 euron lippua mesenaattilipuksi. Lipun hinta maksetaan Alun tilille. Tarkempia tietoja lipuista ja maksutavasta löytää Forssan Alun Facebook- ja Instagram-sivuilta.

– Lipun hankinta on hyvä tapa osoittaa tukea ja luottamusta meihin.

Alku ei ole asettanut kampanjalle täsmällisiä eurotavoitteita. Toiveissa kuitenkin on, että mahdollisimman moni paikallisen naiskoripallon ystävä käyttää tilaisuutta hyväkseen ja osoittaa tukensa seuralle.

– Tämän kauden budjetti romahti koronan takia, kampanjalla paikataan tätä vajetta. Tilanne ei ole helppo, mutta kuten aiemmin jo sanoin, tästäkin kyllä selvitään, Tulander vakuuttaa.

Enemmän oli tarjolla

Koripalloliitto rankkasi Alun viime viikon lopulla julkaistussa listauksessa naisten Korisliigassa kolmanneksi. Sijoitus on hyvä, mutta ei paljon lämmitä alkulaisia. Enemmänkin oli tarjolla.

– Minä luotin tähän joukkueeseen kuin vuoreen. Joukkue ei uhonnut mitään, mutta pelaajat sanoivat minullekin, että luota meihin. Tämä joukkue olisi ansainnut enemmän.

Tulanderin mukaan ensi kaudesta on käyty jo alustavia keskusteluja.

– Tavoitteena on, että mahdollisimman samalla rungolla jatkettaisiin. Mutta ennen kuin uudesta kaudesta pystytään sopimaan, pitää tämän kauden osalta saada pöytä puhtaaksi, Tulander muistuttaa. FL

Luitko jo tämän: FPS:n taloushuolet kovemmat kuin koskaan – Seura käynnistää Pelasta Palloseura -kampanjan

Alku rankattiin kolmanneksi

Suomen Koripalloliitto kertoi viime viikolla, ettei tämän kauden sarjoissa jaeta mitaleja. Se kuitenkin rankkasi seurat paremmuusjärjestykseen ensisijaisesti voittosuhteen mukaan. Jos voittosuhde oli joillakin joukkueilla sama, määräytyi paremmuus korisuhteen mukaan.

Naisten Korisliiga: 1) Kouvottaret 84,00% voittosuhde/1,15908 korisuhde, 2) Peli-Karhut 80,00%/1,24441, 3) Forssan Alku 68,00%/1,2180, 4) Tapiolan Honka 68,00%/1,05914, 5) Catz Lappeenranta 60,00%/1,00672, 6) EBT 44,00%/0,97871, 7) HBA 36,00%/0,88221, 8) ToPo Juniorit 28,00%/0,92562, 9) Vempelin Veto 24,00%/0,94136, 10) Hyvinkään Ponteva 8,00%/0,74556.

Alku pelasi runkosarjassa 25 ottelua, joista se voitti 17 ja hävisi 8.

Joukkueen paras pisteidentekijä oli laituri Delaney Bruce, joka kokosi 19 ottelussa 20,1 pisteen ottelukohtaisen keskiarvon.

Joukkueen paras levypallopelaaja oli sentteri Taru Tuukkanen, joka otti 25 ottelussa keskimäärin 12,8 levypalloa ottelussa.

Uusimmat

Näkoislehti

12.7.2020

Fingerpori

comic