Urheilu

Pilvenmäen ja HPK:n raviliigavarsa joutuu leikkaukseen – Raviliiga-ura päättyi, mutta hevosen ura saattaa jatkua uusissa käsissä

Callela Exlusive ei päässyt kokeilemaan HPK:n raviliigavarsana tositoimissa kertaakaan.
Pilvenmäen ja HPK:n raviliigavarsa Callela Exclusive juoksi koelähdön Pilvenmäellä viime toukokuussa, mutta varsinaisia ravilähtöjä "Eemeli" ei ole vielä juossut. Kuva: Tapio Tuomela
Pilvenmäen ja HPK:n raviliigavarsa Callela Exclusive juoksi koelähdön Pilvenmäellä viime toukokuussa, mutta varsinaisia ravilähtöjä "Eemeli" ei ole vielä juossut. Kuva: Tapio Tuomela

Raviliiga-HPK:lle syksyllä 2017 varsahuutokaupasta hankitun Callela Exclusiven Raviliiga-ura päättyi ennen ensimmäistäkään varsinaista kilpailua.

Forssassa ja Urjalassa valmentajansa Ville Mäkelän hoivissa asustellut “Eemeli” suoritti koelähdön kolmevuotiaana toukokuussa 2019. Sillä todettiin helmikuussa merkittävimpänä huolena operaatiota vaativa etujalan puikkoluusta irronnut lastu. Operoinnista ja kuntoutuksesta johtuen kilpaileminen ei ole todennäköistä kuluvan vuoden loppuun mennessä, kerrotaan Pilvenmäen nettisivuilla. Kokonaan Callela Exclusiven kilpaura ei siis välttämättä ole ohi.

Eemeli kaupataan maaliskuussa

Raviliigan ohjausryhmä hyväksyi Raviliiga-HPK:n edustajiston esityksen Eemelin Raviliiga-uran päättämisestä, jotta kuntoutus ja kilpaileminen pystytään tekemään hevosen paranemisen vaativin ehdoin. Myynti-ilmoitus eläinlääkärinlausuntoineen julkaistaan Raviliiga-HPK:n sivuilla perjantaina 28. helmikuuta. Tarjoukset hevosesta pyydetään sunnuntaihin 8. maaliskuuta mennessä.

– Eemelille on tällä hetkellä varmasti parasta edetä sen kuntoutuksen vaatimalla tahdilla. Operointi ja huili tekevät hyvää, niistä ei varmasti pitkällä tähtäimellä ole haittaa isolle ja paljon voimaa kaipaavalle ruunalle. Eemeli on käytökseltään moitteeton, joten se on ollut loistava Raviliiga-hevonen Raviliiga-uran äkillisestä päätöksestä huolimatta, Mäkelä huomauttaa.

Raviliiga-HPK:n osakkaille tiedotettiin asiasta sunnuntaina sähköpostitse. Pilvenmäen raviradalla Raviliiga-HPK:n osakkaille tarjotut edut (muun muassa ilmainen sisäänpääsy Pilvenmäen raveihin) säilyy voimassa vuoden loppuun.

Fingerpori

comic

Näkoislehti

4.4.2020

Uusimmat