Urheilu Forssa

Pilvenmäen T4-pelin ratkaisija tuli Riihivalkamasta: Haastava tamma löysi oiken sävelen

Jarmo Saarela ohjasti Hocuspocus Avengerin voittoon T4-pelin avauslähdössä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Jarmo Saarela ohjasti Hocuspocus Avengerin voittoon T4-pelin avauslähdössä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Pilvenmäen sunnuntainen T4-peli osoittautui kohtuullisen kimurantiksi, sillä oikealla rivillä nettosi 2 377,99 euroa kun ykkössuosikkeja ei löytynyt kohteisiin kuin yksi.

Ja se suosikki oli avauskohteessa juossut Hocuspocus Avenger, jonka Jarmo Saarela käänsi johtopaikalle jo ensimmäisessä kaarteessa.

Lähdön voitto meinasi kuitenkin lopussa lipsahtaa tallikaverille, sillä Daisy Nash tuli kovaa pussista päästyään. Anniina Lindforsin talliin joka tapauksessa kaksoisvoitto.

Olli Koivunen käskytti Viipuriinan toisessa T4-lähdössä johtopaikalle ja sen 9-vuotias tamma piti monuien yllätykseksi loppuun asti. Kauniin Rohkee ehti lopussa lähimmäksi.

Isompi pommi kylmäverisissä

Kylmäveristen 2 640 metrin tasoituksessa saatiinkin sitten vielä isompi pommi kun isä-Koivunen kannusti Edustavan ohi Eetu Rolsista ja Valssauksesta.

– Loppusuora oli melkoista taiteilua, sillä laukka oli koko ajan enemmän kuin lähellä, Koivunen selvitti.

Päätöskohteessa ei vauhdinpidon suhteen juurikaan himmailtu, sillä Lush Life vei Erkki-Pekka Mäkistä ensimmäisen puolikkaan kuin märkää rättiä. Vauhti oli ensimmäisessä kaarteessa todella hurjaa kun myös Rim Bay Orchid ja Zagat mielivät johtopaikalle.

Oma kasvatti Riihivalkamasta

Mäkisen pelin veto kesti lähes loppuun, mutta rahanjakosuoralla liikkui ketterimmin Ari Moilasen ohjastama Raindance Maggie. Myös Rim Bay Orchid ohitti Lush Lifen, mutta voittaja oli jo mennyt.

– Tamma on meidän oma kasvatti, jolla kilpaileminen aloitettiin 4-vuotiaana. Sen jälkeen tuli kuitenkin erilaisia terveysongelmia ja nyt sen kanssa mennään hieman varovaisemmin, kun sillä on treeneissä vain yksi vaihde eli täysillä koko ajan, valmentaja-osaomistaja Markus Laaksovirta kertoi.

Laaksovirtojen harrastelijahevostila Riihivalkamassa on myyty ja pariskunta suuntaa hevosineen uusiin maisemiin. Pikkuisen täytyy vielä odotella, sillä uudessa paikassa ei ole tallia, joten se on rakennettava.

Jos Laaksovirtojen tallilla nautitaan lähipäivinä kakkukahvia, niin sama peli lienee myös paikallisessa postissa. Kun kimpasta eivät kaikki osuudet menneet, niin laatijan piti ostaa useampi itse. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

3.4.2020

Uusimmat